31 Mart 2024 Mahalli İdareler Genel Seçimi'nde Yedisu ilçesinde İYİ Parti'den belediye başkanı seçilen Sedat Uçar, partisinden istifa ettiğini duyurdu.

Uçar partisinin genel merkezi ve milletvekillerinden yeterli destek almadığını belirtti.

Türkiye'nin En Başarılı Kadın Belediye Başkanı Belli Oldu! İşte O Anket Türkiye'nin En Başarılı Kadın Belediye Başkanı Belli Oldu! İşte O Anket

Uçar'ın açıklaması şu şekilde: "Yedisu halkının destekleriyle 31 Mart 2024 seçimlerinde başarılı bir adaylık süreci geçirdik. Seçildiğim tarihten itibaren İYİ Parti'nin genel merkezinden ve milletvekillerinden herhangi bir destek almadım. Bingöl İl Başkanı Hasan Kızılboğa ve Bingöl il teşkilatından başka hiçbir destek görmedim. Parti yetkilileri ve milletvekilleri, belediyemizi ve ilçemizi ziyaret etmeyip sorunlarımızı dinlemediler.

İlçe halkımızın talepleri ve kişisel gözlemlerim doğrultusunda, Yedisu'ya daha iyi hizmet edebilmek için İYİ Parti'den istifa edip bağımsız olarak görevime devam edeceğim. Bu kararım, parti genel merkezi ve milletvekillerinin ilgisiz tavırlarından kaynaklanıyor. Kararımı ilçe halkının ve kanaat önderlerinin görüşlerini dikkate alarak, uzun bir değerlendirme süreci sonunda aldım. Destek veren halkımıza teşekkür eder, kararımın ilçemize ve ülkemize hayırlı olmasını dilerim."