İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in parti liderlerine yönelik yerel seçimlere tek girmeleri çağrısı hakkındaki açıklamaları gündemdeki yerini koruyor. İyi Parti Sözcüsü Kürşad Zorlu, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'dan bekledikleri cevap konusunda konuştu ve ayrıca İyi Parti'nin kendi adaylarını çıkaracağını ifade etti.

İyi Parti Sözcüsü Kürşad Zorlu, partisinin genel merkezinde düzenlenen basın toplantısında siyaset gündemine ve Meral Akşener'in açıklamalarına dair değerlendirmelerde bulundu.

Zorlu, başından beri karşı oldukları ittifak sistemine vurgu yaparak, “Bir süre sonra apartman yönetimlerinde, kooperatiflerde, her yerde ittifak kurmak için çağrı oluşacak. Böyle bir siyaset olamaz. Buna artık bir dur demeliyiz. Biz başından beri bu sistemin getirdiği dayatmanın karşısında olduk. Bu tutarlılık içinde bu çağrıda bulunduk. Bu çağrıyı yerine getirme gayesi içerisinde olacağız. Başta Sayın Erdoğan olmak üzere diğer siyasi partilerden ne cevap gelecek hep birlikte göreceğiz” şeklinde konuştu.

Yeni Vergi Düzenlemesi Meclis'e Sunuldu: İşte Madde Madde Değişiklikler Yeni Vergi Düzenlemesi Meclis'e Sunuldu: İşte Madde Madde Değişiklikler

Öte yandan Zorlu, İstanbul ve Ankara'daki seçimlere dair gelen soruya da yanıt verdi. İstanbul ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanları Ekrem İmamoğlu ve Mansur Yavaş'ın karşısına İyi Parti'nin aday çıkarıp çıkmayacağı sorusuna, “2019 seçimlerindeki göreli başarının ortaya çıkışında İyi Parti'nin büyük bir çabası oldu. Biz kendi adaylarımızı çıkaracağız. Bunun hazırlıkları içerisindeyiz. Bazı siyasi partiler bu konuyu köpürtüyorlar, ancak bizim pozisyonumuz net” şeklinde cevap verdi.