İzmir'de düzenlenen "Mahzen-48" operasyonunda, elebaşılığını cezaevinde bulunan "kertenkele" lakaplı Batuhan Tok'un yaptığı organize suç örgütü çökertildi. Operasyonda, organize suç örgütü üyesi 9 şüpheli yakalandı.

e-Devlet'te yeni hizmet erişime açıldı! Büyük kolaylık sağlayacak... e-Devlet'te yeni hizmet erişime açıldı! Büyük kolaylık sağlayacak...

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Ödemiş Cumhuriyet Başsavcılığı ve Emniyet Genel Müdürlüğü KOM Başkanlığı koordinesinde; İzmir İl Emniyet Müdürlüğü Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından yapılan çalışmalar sonucu İzmir'de "Mahzen-48" operasyonunun düzenlendiğini duyurdu.

Operasyon kapsamında, suç işlemek amacıyla örgüt kurmak, kasten yaralama, 6136 sayılı kanuna muhalefet ve silahla tehdit suçlarını işledikleri tespit edilen 9 şüpheli yakalandı. Operasyonda, 5 ruhsatsız tabanca, 6 ruhsatsız tüfek ve muhtelif miktarda uyuşturucu madde ele geçirildi.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

"Ülkemizi organize suç örgütlerinden, çetelerden temizlemeye kararlıyız. Hangi büyüklükte olursa olsun organize suç örgütlerini çökertip adalete teslim edeceğiz. Operasyonu koordine eden Ödemiş Cumhuriyet Başsavcılığımızı ve operasyonu gerçekleştiren kahraman polislerimizi tebrik ediyorum. Allah ayaklarına taş değdirmesin. Milletimizin duası sizinle."

Operasyon, Ödemiş Cumhuriyet Başsavcılığı ve Emniyet Genel Müdürlüğü KOM Başkanlığı koordinasyonunda yürütüldü. İzmir İl Emniyet Müdürlüğü Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerinin uzun süreli çalışmaları sonucunda düzenlenen operasyonda, suç örgütüne yönelik önemli bir darbe vuruldu.

Bu operasyon, İzmir'deki organize suç örgütlerine karşı yürütülen mücadelenin ne kadar kararlı bir şekilde sürdürüldüğünü bir kez daha gözler önüne serdi. Yetkililer, benzer operasyonların devam edeceğini ve suç örgütlerine göz açtırılmayacağını belirtti.