Bakan Şimşek, yeni vergi taslağını iş dünyasıyla paylaşacak Bakan Şimşek, yeni vergi taslağını iş dünyasıyla paylaşacak

Türkiye futbol camiasında yankı uyandıran Seçil Erzan davasına benzer bir olay İzmir Bornova'da yaşandı. Özel bir bankanın Bornova Şubesi Müdürü Hatice Ö., yüksek kar vaadiyle Karşıyaka Spor Kulübü'nün üç yöneticisi ve iki iş insanı olmak üzere toplam beş kişiyi 200 milyon lira dolandırdığı iddiasıyla gündeme geldi.

Hatice Ö. Hakkında Gözaltı Kararı

İddiaya göre, Karşıyaka Spor Kulübü Yönetim Kurulu üyesi ve Karşıyaka Altyapı Basketbol Başkanı da olan Hatice Ö., yüksek kar vaadiyle fona ve altına yatırım yapacağını belirterek Karşıyaka Spor Kulübü'nün üç yöneticisi ve iki iş insanından yaklaşık 200 milyon lira topladı. Ancak topladığı paraları fona yatırmayan ve altın da almayan Hatice Ö.'nün, bu paraları üçüncü kişilere gönderdiği ileri sürüldü.

Dolandırıcılık İddiaları ve Şikayetler

Hatice Ö., para topladığı kişilere zaman zaman ihtiyaçları kadar para gönderse de, yatırım yapan kişiler bir süre sonra dolandırıldıklarını iddia etmeye başladı. Bu kişilerin şikayetleri üzerine Hatice Ö. hakkında gözaltı kararı çıkarıldı. Polis, yüzlerce kişiyi benzer şekilde dolandırdığı ileri sürülen Hatice Ö.'nün yakalanması için çalışmalarını sürdürüyor.

Bankadan İnceleme ve İlişik Kesilmesi

Öte yandan, Hatice Ö.'nün çalıştığı banka olayla ilgili inceleme başlattı ve müfettiş görevlendirdi. Banka, Hatice Ö.'nün bankayla ilişiğini dün itibariyle kesti.

İzmir Bornova'da yaşanan bu olay, Seçil Erzan davasını anımsatarak büyük yankı uyandırdı ve dolandırıcılık iddiaları üzerine dikkatleri yeniden bu tür olayların üzerine çekti.