Antalya'nın Alanya ilçesinde, Kleopatra Plajı'nda sabah saatlerinde gerçekleşen olayda, henüz ismi öğrenilemeyen bir vatandaş aşırı dalgalara kapılarak denizde boğulma tehlikesi geçirdi. Plajda bulunan yerli ve yabancı vatandaşların müdahalesiyle denizden çıkarılan adamın nabzının olmadığı tespit edildi.

Memur ve emeklinin maaş zammı bu hafta netleşecek Memur ve emeklinin maaş zammı bu hafta netleşecek

Olay yerine kısa sürede ulaşan 112 Acil Servis ekipleri, ilk müdahaleyi gerçekleştirdi. Turist bir kadın tarafından yapılan suni teneffüs ve kalp masajı sonuç vermedi. Ancak 112 ekibinin 5 dakikalık kalp masajı ve elektro şok uygulamalarıyla adamın hayata döndürülmesi sağlandı. Dördüncü elektro şoktan sonra adam ağzından su boşaltarak nefes almaya başladı.

112 Acil Servis Doktoru Musa Barut, hayata dönen vatandaşın boğazına suni solunum borusu takarak nefes alış verişini rahatlattı. Alanya Polisi ilk bilgilendirmede vatandaşın hayatını kaybettiği bilgisini paylaşmış, ancak sağlık ekiplerinin başarılı müdahalesi sonucu durumunun düzeldiği bildirilmişti.

Vatandaşın tekrar hayata dönmesi üzerine, olayı görenler ve sağlık ekipleri sevinçle "Canlandı maşallah. Gerekeni yaptık" şeklinde konuştular. Hayata döndürülen adam, ambulansla en yakın özel hastaneye sevk edilerek tedavi altına alındı.