Temassız kartlarda şifresiz işlem limiti arttı Temassız kartlarda şifresiz işlem limiti arttı

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, IPARD III Programı kapsamında yapılan yeni başvuru çağrısını duyurdu. Yumaklı'nın açıklamalarına göre, "Çiftlik Faaliyetlerinin Çeşitlendirilmesi ve İş Geliştirme" başlığı altında yayımlanan bu çağrı ilanının destek bütçesi 80 milyon avro olarak belirlendi.

Yumaklı, yazılı açıklamasında Türkiye-Avrupa Birliği ortaklığında finanse edilen IPARD I ve IPARD II programlarının başarısını vurgulayarak, bu programlarla ülkeye kazandırılan 25 bin 489 tesis ve projeye dikkat çekti. IPARD III Programı'nın geniş kapsamlı ilgi gördüğünü belirten Yumaklı, bu yıl 81 ilde uygulanacağını da açıkladı.

Açıklamasında, "IPARD III Programı 2. Başvuru Çağrı İlanı'nın yayımlanmasıyla birlikte, çiftçilerimizin ve girişimcilerimizin projelerine destek olmayı amaçlıyoruz. Bu çağrı ile bitkisel üretimin çeşitlendirilmesi, işlenmesi ve pazarlanmasının yanı sıra, arıcılık, zanaatkarlık, kırsal turizm gibi sektörlere yönelik yatırımlar teşvik edilecek" şeklinde konuşan Yumaklı, hibe oranının genç çiftçiler ve sertifikalı organik tarım üreticileri için yüzde 70'e kadar çıkabileceğini ifade etti.

Başvuruların online sistem üzerinden 12 Temmuz - 16 Ağustos tarihleri arasında yapılabileceğini belirten Yumaklı, başvuru paketlerinin ise 29 Ağustos'a kadar TKDK İl Koordinatörlükleri ve İl İrtibat Ofislerine teslim edilebileceğini aktardı. Program kapsamında sağlanacak desteklerin ayrıntılarına ise Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu'nun internet sitesinden ulaşılabileceğini vurgulayan Yumaklı, IPARD III Programı'nın kırsal alanlarda ekonomik ve sosyal dengeyi artırmayı hedeflediğini sözlerine ekledi.