TÜİK'in Resmi Gazete'de yayımlanan ilanına göre, alınacak personel Ankara, Diyarbakır, Edirne, Gaziantep, Hatay, İstanbul, İzmir, Kars, Kastamonu, Konya, Malatya, Nevşehir, Siirt ve Van'daki bölge müdürlüklerinde görev yapacak. Toplamda 28 anketör, 22 temizlik görevlisi ve 5 teknisyen alınacak. Başvurular, bugünden itibaren 8 Temmuz saat 18.00'e kadar e-Devlet üzerinden "TÜİK Başkanlığı-Kariyer Kapısı Kamu İşe Alım" hizmeti veya "https://isealimkariyerkapisi.cbiko.gov.tr" internet adresinden elektronik ortamda yapılabilecek.

KPSS puan sıralaması ile alım yapılacak

Öğretmen Maaşları Ne Kadar Olacak? Kademe Kademe Hesaplandı... İşte o tablo Öğretmen Maaşları Ne Kadar Olacak? Kademe Kademe Hesaplandı... İşte o tablo

Destek personeli (temizlik görevlisi) ve teknisyen pozisyonları için başvurular, 2022 yılı KPSS puan sıralamasına göre değerlendirilecek. Gerekli şartları sağlayan adaylar, tercih ettikleri birim ve görevde ilan edilen pozisyon unvanları ve nitelikleri dikkate alınarak KPSS P94 puanı en yüksek adaydan başlanarak yerleştirilecek.

Anketörler sözlü sınavla seçilecek

Anketör pozisyonu için ise 2022 yılı KPSS P3 (B grubu) puanı esas alınarak sıralama yapılacak. En yüksek puanlı adaydan başlanarak her birim için 4 katı kadar aday sözlü sınava katılma hakkı kazanacak. Sözlü sınavda en az 70 puan alan adaylar başarılı sayılacak ve sonuçlar TÜİK'in internet sitesinde ilan edilecek.

Son başvuru tarihi 8 Temmuz

TÜİK, başvuruların 8 Temmuz 2024 saat 18.00'e kadar elektronik ortamda yapılabileceğini belirtti. Başvuru yapacak adayların, belirtilen tarihe kadar başvurularını tamamlaması gerekmektedir. Başvurular, e-Devlet üzerinden "TÜİK Başkanlığı-Kariyer Kapısı Kamu İşe Alım" hizmeti veya "https://isealimkariyerkapisi.cbiko.gov.tr" internet adresinden gerçekleştirilebilecek.