Yargıtay'dan emsal karar: Zina yapan eş, evlilik mallarından pay alamayacak Yargıtay'dan emsal karar: Zina yapan eş, evlilik mallarından pay alamayacak

İYİ Parti Ankara Milletvekili Kürşad Zorlu, öğretmen atamalarında uygulanan mülakat sistemine karşı Danıştay'da açtığı dava ile ilgili önemli bir gelişme paylaştı. Zorlu, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Danıştay 12. Dairesi'ne yaptıkları yürütme durdurma talebinin 27 Mayıs'ta heyete sunulduğunu ve şu anda yazım ve imza aşamasında olduğunu duyurdu.

Konuyla ilgili olarak, öğretmen adaylarının 1 Temmuz Pazartesi gününden itibaren mülakatlara alınmaya başlanacağını belirten Zorlu, adaletin gecikmesinin zulüm olduğunu vurguladı.

Geçmiş yıllarda KPSS puanlarına göre yapılan öğretmen atamalarında, bu yıl mülakat puanlarının da etkili olacağı yeni düzenlemeye karşı birçok dava açıldı. İYİ Parti Milletvekili Zorlu'nun açtığı davaya ilişkin Danıştay'dan çıkacak kararın, öğretmen atama sürecinde nasıl bir yönlendirme sağlayacağı merakla bekleniyor.