Emekliye ek zamda yeni gelişme! Bu akşam Cumhurbaşkanı'na sunuluyor Emekliye ek zamda yeni gelişme! Bu akşam Cumhurbaşkanı'na sunuluyor

Alaçatı Körfezi'nde Operasyon

Sosyal medya üzerinden açıklama yapan Bakan Yerlikaya, Sahil Güvenlik Ege Deniz Bölge Komutanlığı ve İzmir MİT Bölge Başkanlığı koordinesinde yürütülen operasyonun detaylarını paylaştı. İzmir İl Jandarma Komutanlığı tarafından Alaçatı Körfezi'nde gerçekleştirilen operasyonda, uluslararası sulara kaçma girişiminde bulunan 10 kişi yakalandı. Bu kişilerden 8'inin FETÖ ile bağlantılı olduğu belirlendi.

İçişleri Bakanı'ndan Kararlılık Mesajı

Bakan Yerlikaya, operasyonla ilgili yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi: "FETÖ'cülere göz açtırmayacağız. Aziz milletimizin huzuru, birlik ve beraberliği için güvenlik güçlerimizin üstün gayretleriyle operasyonlarımız kararlılıkla devam edecek. İzmir Valiliğimiz, MİT Bölge Başkanlığımız ile operasyonları gerçekleştiren kahraman jandarmamızı ve sahil güvenliğimizi tebrik ediyorum. Allah ayağınıza taş değdirmesin. Milletimizin duası sizinle."

Operasyonun Detayları

İzmir'deki "ASTERI" isimli tekneye yönelik "Kıskaç-21" operasyonu, Sahil Güvenlik Ege Deniz Bölge Komutanlığı ve İzmir MİT Bölge Başkanlığı işbirliği ile yürütüldü. İzmir İl Jandarma Komutanlığı'nın katkılarıyla gerçekleştirilen operasyon, Çeşme Alaçatı Körfezi'nde gerçekleşti. Operasyonda yakalanan 10 şüpheliden 8'inin FETÖ mensubu olduğu tespit edildi.

Operasyonun başarısında emeği geçen İzmir Valiliği, MİT Bölge Başkanlığı, Jandarma ve Sahil Güvenlik ekipleri, İçişleri Bakanı tarafından tebrik edildi. Şüphelilerin yurt dışına kaçma girişimleri, güvenlik güçlerinin dikkatli ve koordineli çalışmaları sayesinde engellendi. Operasyon kapsamında yakalanan FETÖ mensupları, adli süreçlerin ardından gerekli işlemler için ilgili birimlere sevk edildi.