Güzellik merkezleri için bu işlemde kritik karar Güzellik merkezleri için bu işlemde kritik karar

Ünlü Japon inşaat mühendisi Yoshinori Moriwaki, Türkiye'nin deprem riski altındaki bölgeleri hakkında önemli açıklamalarda bulundu. Moriwaki, 6 Şubat 2023'te Türkiye'yi vuran ve 11 ilde yıkıma neden olan Şubat depremlerinin ardından ülkede büyük tehlikelerin olduğunu vurguladı. Özellikle Kıbrıs'tan gelen fay hattının Doğu Anadolu fay hattıyla birleştiği batı kolunda olası bir depremin, 7.5 büyüklüğünde ve üzerinde olabileceğini belirtti.

Moriwaki, bu tür bir depremin Mersin, Adana, Hatay ve Antalya gibi bölgelerde şiddetli bir tsunami riski yaratabileceğini de ifade etti. Ayrıca Marmara Denizi'nden geçen fay hattının yumuşak zeminde olduğunu vurgulayarak, bu bölgede dahi 6 büyüklüğünde bir depremin bile ciddi risk oluşturduğunu söyledi. Bu nedenle devlet, belediye ve vatandaşların bu bölgelerde alabileceği tüm tedbirleri bir an önce alması gerektiğini vurguladı.

Yoshinori Moriwaki ayrıca, Ege Denizi'nden Çanakkale'ye kadar uzanan fay hattının da son derece tehlikeli olduğunu belirterek, Bursa, İstanbul, Tunceli ve Bingöl gibi şehirlerde büyük depremlerin yaşanabileceği uyarısında bulundu.