Kulisler hareketlendi: Üç farklı liste üzerinde çalışılıyor

AK Parti kulisleri, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Kabine’de kapsamlı bir değişikliğe gidebileceği mesajıyla yoğun bir gündem yaşıyor. Hürriyet gazetesi yazarı Abdulkadir Selvi, parti içinde dolaşan bu yeni kabine listelerini köşesinde ele aldı. Selvi’nin aktardığına göre, mevcut kabinedeki bakanların yüzde 80'inin değişmesi bekleniyor.

Bazı listelerde, Sağlık Bakanı ve İçişleri Bakanı gibi önemli pozisyonlara yönelik alternatif isimler yer alırken, diğerlerinde genel merkezden hiç kimsenin dâhil edilmediği görülüyor. Selvi, Kabine’ye girmesi beklenen bazı kişilere şimdiden tebrik mesajlarının iletilmeye başlandığını belirterek, "Kulislerimin ne kadar sağlam olduğunu bilirsin. Bu kez Kabine’desin. Hayırlı olsun." ifadeleriyle durumu aktardı.

Dört isim her listede ortak

Yaşlılar Dikkat! Bu Yöntemle 4 Kişiden 21 Milyon Lira Çaldılar Yaşlılar Dikkat! Bu Yöntemle 4 Kişiden 21 Milyon Lira Çaldılar

Selvi, dolaşan üç ayrı kabine listesinde değişmeyen Mehmet Şimşek, Hakan Fidan, Yaşar Güler ve Murat Kurum isimlerinin her birinde yer aldığını yazdı. Bu dört ismin, yeni Kabine’de görev almasına kesin gözüyle bakılıyor.

Bazı listelerde Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nden farklı sayıda ismin Kabine’ye dahil edildiği görülüyor. Öte yandan, Selvi bazı bürokratların da "harcanmak" istendiği yönünde yorumlara dikkat çekti. Listelerde, daha önce Kabine’ye gireceği konuşulan ancak hiçbir zaman atama yapılmayan isimlerin de yer aldığı belirtildi.

Bakanlık pozisyonlarına göre değişiklikler masada

Listelerde, genel merkezden veya Külliye’den isimlerin sayısında değişiklikler yapılması öngörülüyor. Cumhurbaşkanlığı’nın yeni dönem planlamasında, mevcut bakanlardan bazıları Kabine dışında bırakılırken, farklı isimlerin öne çıkabileceği kulislerde konuşuluyor