Güncel

Kadın Okul Müdüründen Milli Eğitim Müdürüne 'Tokat' Gibi Yanıt

Sami Sipahi Ortaokulu Müdürü Burcu Topkaya, Eskişehir İl Milli Eğitim Müdürü Sinan Aydın'ın "Müdürlüğü yapamıyorsan bırak" sözlerine sert bir yanıt verdi. Topkaya'nın öğrenci ve öğretmenlerin hakkını savunmak için yaptığı bu çıkış, toplantıda büyük yankı uyandırdı.

Abone Ol

Sami Sipahi Ortaokulu Müdürü Burcu Topkaya, Eskişehir İl Milli Eğitim Müdürü Sinan Aydın'ın "Müdürlüğü yapamıyorsan bırak" sözlerine sert bir yanıt verdi. Topkaya'nın öğrenci ve öğretmenlerin hakkını savunmak için yaptığı bu çıkış, toplantıda büyük yankı uyandırdı.

Eskişehir İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen "Okul Müdürleri Koordinasyon Toplantısı" Anadolu Üniversitesi Atatürk Kültür ve Sanat Merkezinde gerçekleştirildi. Eskişehir'de yürütülen eğitim ve öğretim çalışmalarının değerlendirildiği ve "Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli" yeni müfredat tanıtımının yapıldığı toplantı, Vali Hüseyin Aksoy, Anadolu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fuat Erdal, Vali Yardımcısı Salih Altun, İl Milli Eğitim Müdürü Sinan Aydın, İl ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü idarecileri ve okul müdürleri katıldı.

PİS SINIFLARDA DERSE GİRİYORUZ

Vali Hüseyin Aksoy’un salondan çıkmasından sonra Eskişehir İl Milli Eğitim Müdürü Sinan Aydın ile bir kadın okul müdürü arasında yaşanan tartışma toplantıya damga vurdu. Sami Sipahi Ortaokulu binası depreme dayanıksız olduğu için Orgeneral Halil Sözer Ortaokulu’nda eğitim yapıyor. Toplantıya katılan bu okulun müdürü Burcu Topkaya söz alarak; okul olarak büyük bir mağduriyet yaşadıklarını söyledi.  Eğitim gördükleri okulda hep öğlenci olduklarını ifade eden Topkaya; “İki okul aynı binada eğitim görüyor. Bari 1 yıl sabahçı olalım. Akşam okulu temiz olarak bırakıyoruz. Öğlen pis sınıflarda ders işliyoruz. Burada yaşadığımız sıkıntıların çözülmesini istiyoruz” demiş.

“ÖĞRENCİLERİM BU MEMLEKETİN ÇOCUĞU DEĞİL Mİ?”

Müdür Sinan Aydın, kadın müdüre sert çıkarak; “Hiç bana bunu anlatmayın. Ev sahibi ne derse o olur. Müdürlüğü Yapamıyorsan bırak” demiş.  Topkaya da; “Müdürlüğü bırakmayacağım. Yapmaya devam edeceğim. Benim de öğretmenim, öğrencim var. Öğrencilerim bu memleketin çocuğu değil mi? Öğretmenlerim ve velilerim bu memleketin insanı değil mi? Ben onları temsilcisi olarak haklarını savunuyorum” diye aynı sertlikte yanıt vermiş.  Burcu Topkaya’nın Milli Eğitim Müdürüne verdiği  ‘tokat’ gibi yanıt büyük takdir toplamış. Arka sıralarda oturan okul müdürleri alkışlayarak, Burcu Topkaya’ya destek vermiş. Müdür Aydın; alkışlayan okul müdürlerine; “Böyle saçma sapan şeyleri alkışlıyorsunuz” demiş.

Okulun hakkını savunan kadın müdürü ezemeyen Sinan Aydın, sinirini ön koltuklarda aralarında konuşan ilçe müdürlerinden çıkarmak istemiş. Onlara; “Siz aranızda böyle konuşursanız, arka taraf da böyle konuşur” demiş.  Müdür Aydın, “Söz almak isteyen var mı?” diye sormuş. İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Muammer Demirkan söz istemiş. Demirkan, eğitimde kazasız, belasız iyi bir dönem geçirdiklerini söylemiş. Ortamı yumuşatacak iyi dileklerde bulunmuş. Aydın, Demirkan’a da; “Bunun için mi söz alıyorsunuz?” diye fırça atmış.  Aydın toplantının sonundaki soru cevap bölümünde, ‘soru sormak isteyen var mı?’ demiş. Sinan Aydın’ın kibirli tavrından rahatsız olan okul müdürleri soru sormamış.  O da ‘sıkıysa sorun’ der gibi gülmüş. Toplantı bittiğinde okul müdürleri önden çıkarken, Sinan Aydın onların çıkmasını 3-4 dakika beklemiş. Kimse ‘Milli Eğitim Müdürü önce çıksın’ diye beklememiş.

TÜRBANLI OLSAYDI ‘MÜDÜRLÜĞÜ BIRAK’ DER MİYDİ?

Sayın Sinan Aydın, 31 Ağustos 2023’de de okul müdürleriyle yaptığı toplantıda kapanmayan kadınlara ve İslam’dan önceki Türklere hakaret etmişti. Basına kapalı yapılan bu toplantının tüm ayrıntılarını yine ben kaleme almıştım. Aydın’ın ‘Türk’ün yanından Müslümanlığı alın geriye hiçbir şey kalmaz’ ve  ‘Bindallı giyen kadının ahlaka mugayir (aykırı) durumu mümkün değildir’(Kapalı giyinen bir kadının ahlaksızlık yapması mümkün değildir) sözleri Eskişehir’de büyük tepki toplamıştı. Sami Sipahi Ortaokulu Müdürü Burcu Topkaya, türbanlı ve kapalı giyimli olsaydı, sayın Aydın sert üslupla  ona; “Müdürlüğü bırak’ der miydi?

İSLAMDAN ÖNCEKİ TÜRK DEVLETLERİNDEN BİHABER

Her müdürler toplantısında ağdalı Osmanlıcasıyla çam üstüne çam deviren Sinan Aydın, Eskişehir’in dokusuyla hiç uyuşmadı. İslam’dan önceki Türklükten, Türk Devletlerinden bihaber, kadınları giydikleri giysilerle ayrıştıran bir zihniyetteki Milli Eğitim Müdürü, Cumhuriyet Kenti olan Eskişehir’e hiç yakışmadı.  Eskişehir’de hiç adam yokmuş gibi, kentimizi İstanbul’un ilçe müdürlerinin ‘İl Müdürlüğü stajı yaptığı’ yere dönüşmesine sessiz kalan yetkili ve etkili isimler umarım yaşanan bu durumdan memnun değildir.

haberes.com