Brezilya'da yaşanan trajik bir uçak kazasında, 57 yolcu ve 4 mürettebatın hayatını kaybettiği olayda, zamanında uçağa binemeyen 10 kişinin ölümlerden kurtulduğu ortaya çıktı. Bu kişilerin kahve molası, ülke basınında geniş yankı uyandırdı.

Uçuş saatini kaçıran yolcu kahve molasıyla hayatını kurtardı

Brezilya'da çıkan haberlere göre, uçuşa saatler kala havalimanına gelen yolculardan Adriano Assis, vakit geçirmek için havalimanındaki kafeteryaya gitti. Burada kahvesini yudumlarken uçuş saatinin geçtiğini fark etti. Assis, fark ettiğinde hemen kapıya koştu ancak yetkili, kapıların bir saat önce kapandığını bildirdi. Assis, yetkiliyle tartıştıktan sonra ölümcül kazayı öğrendiğinde büyük bir şok yaşadı. Assis, TV Globo'ya verdiği röportajda, yetkiliye görevini iyi yaptığı için teşekkür ederek özür diledi.

Yanlış hava yolu şirketi seçimi kazaya neden oldu

Soyunma Kabininde Gizli Kamera Skandalı! Yüzlerce Video ve Fotoğraf Bulundu Soyunma Kabininde Gizli Kamera Skandalı! Yüzlerce Video ve Fotoğraf Bulundu

Kazada hayatını kaybedenlerin yanı sıra, 9 kişinin hava yolu şirketinin adı ve uçuş numarasını karıştırdığı ve bu yüzden uçağa yetişemedikleri belirtildi. Bu durum, kazanın ardından ortaya çıkan trajik detaylardan biri oldu.

Kaza detayları ve kurtarma süreci

9 Ağustos'ta Cascavel'den Guarolhus'a gitmek üzere kalkış yapan Voepass Hava Yolları'na ait ATR-72 tipi uçak, Sao Paulo'nun kuzeyindeki Vinhedo kentinde bir yerleşim yerine düştü. Kazada kurtulan olmadığı ve uçağın düştükten sonra alev aldığı bildirildi.