Güncel

Kamu Bankalarından Düşük Faizli Konut Kredisi Hamlesi: Faiz Oranları Açıklandı

Kamu bankaları, ev sahibi olmak isteyenler için düşük faizli konut kredisi kampanyası başlatıyor. Ziraat Bankası, Vakıfbank, Halkbank, Ziraat Katılım, Vakıf Katılım ve Emlak Katılım bankalarının yer aldığı kampanyada, faiz oranı aylık yüzde 1,49 olarak belirlendi.

Abone Ol

Kamu bankaları, ev sahibi olmak isteyenler için düşük faizli konut kredisi kampanyası başlatıyor. Ziraat Bankası, Vakıfbank, Halkbank, Ziraat Katılım, Vakıf Katılım ve Emlak Katılım bankalarının yer aldığı kampanyada, faiz oranı aylık yüzde 1,49 olarak belirlendi. Bu oran, mevcut ortalama konut kredisi faiz oranlarının neredeyse yarısına denk geliyor ve özellikle ilk kez ev alacaklar için büyük bir fırsat sunuyor.

Bu kampanyada 1 milyon TL'lik bir kredi kullanan bir kişi, aylık 17.900 TL taksitle ev sahibi olabilecek. Kampanyadan yararlanılmadığı durumda ise aynı kredi için aylık ödeme 36.500 TL'yi bulacak. Kampanya öncelikli olarak daha önce hiç ev sahibi olmamış yeni evli çiftlere ve son 6 ay içinde evini satmış olanlara hitap edecek.

Konut sektörü, faizlerin artmasıyla birlikte durgunluk yaşarken, bu kampanyanın sektörü canlandırması ve konut satışlarını artırması bekleniyor.