Güncel

Kılıçdaroğlu'ndan Akşener'e Tepki! 'İhanet Her Zaman Var'

Kemal Kılıçdaroğlu, genel başkanlık görevini Özgür Özel’e devrettikten sonra, yeniden genel başkan olmayı düşünmediğini ve tüzük değişikliğine ihtiyaç duyulduğunu belirtti.

Abone Ol

Seçim yenilgisinin ardından gerçekleştirilen kurultayda genel başkanlık görevini Özgür Özel’e devreden Kemal Kılıçdaroğlu, "Yeniden genel başkan olmayı düşünüyor musunuz?" sorusuna, "Siyasi yaşamımda genel başkan olacağım diye hiç iddialı bir tavır sergilemedim" şeklinde yanıt verdi.

Kılıçdaroğlu, Kısa Dalga'dan Günel Cantak’a verdiği röportajda, eski İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’la görüşmesine şaşırmadığını belirtti.

Kılıçdaroğlu, 6 liderin Türkiye'nin yönetim biçimi ve Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem için bir mutabakat metni üzerinde anlaştığını, bu metnin demokrasi tarihimiz açısından değerli olduğunu ifade ederek, anlaşmalara rağmen masadan kalkıp tekrar dönme sürecinin yaşanmasını eleştirdi ve "Sayın Akşener’in Saray’da görünmesi beni şaşırtmadı. Bu topraklarda maalesef ihaneti görebiliyoruz" dedi.

"4-9 Eylül’de yapılması planlanan CHP tüzük kurultayının bir çalıştaya dönüştürülmesi ve dar kapsamlı bir çalışmaya evrilmesi" şeklindeki haberler hakkında ise, Kılıçdaroğlu, parti içi siyasetle ilgilenmediğini ama tüzük değişikliğine ihtiyaç duyulduğunu belirtti. Bu değişikliğin partililerin beklentilerine uygun olması temennisinde bulundu.