Güncel

Kılıçdaroğlu'ndan 'Yeniden adaylık' konusunda kritik açıklama

Eski CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Yeniden genel başkanlığa aday olacak mısınız?" sorusuna yanıt olarak "Eğer yeniden genel başkan adayı gösterirlerse o zaman en cesurlar bir adım öne çıksın diyeceğiz." dedi. CHP'nin yerel seçimden birinci parti olarak çıktığını söyleyen Kılıçdaroğlu, erken seçimi vurguladı.

Abone Ol

Eski CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, CHP'nin 38'inci Olağan Kurultay'ı ve yerel seçimleri sonrası sessizliğini bozdu.

"En cesurlar bir adım öne çıksın diyeceğiz"

Kılıçdaroğlu, "Yeniden aday olacak mısınız?" sorusuna şu cevabı verdi:

"Hiçbir zaman ben genel başkan olacağım diye bir talepte bulunmadım. Delegeler başkan adayı olarak gösterdiler. Eğer yeniden kurultayda genel başkan diye aday gösterirlerse o zaman diyeceğiz en cesurlar bir adım öne çıksın diyeceğiz. Elinde hançer olanlar arkamda dursunlar hançerlerini soğutmasınlar." ifadelerine yer verdi.


"ANAYASA BUNA ENGEL"

Bir televizyonda programında konuşan Kılıçdaroğlu'na Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile CHP Genel Başkanı Özgür Özel'in toplantısı ve yeni anayasa tartışmaları hakkında soru yönlendirildi.

Kılıçdaroğlu, "Anayasa Mahkemesi kararını uygulamayanla neyi konuşacaksınız? 'Uygulamıyorum.' diyor. Ya bunlarla neyi konuşacaksınız? 'Yeni bir anayasa yapacağız.' diyor. Bu parlamento yeni bir anayasa yapamaz. Çünkü anayasa buna engel. Yeni bir anayasayı ancak kurucu meclisler yapar." dedi.

"KIRGINLAR, ÜZÜNTÜLER OLUR"

Kılıçdaroğlu, kurultayda meydana gelen olaylara yönelik İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'na kırgın olup olmadığı yönündeki soruya da "Genel başkanların elbette kırgınlıkları, üzüntüleri olur. Bunlar olur yani. Partinin genel politikasını partinin kurmayları belirler, belediye başkanları değil. Bu bizim tarihimizde böyledir." şeklinde yanıt verdi.

ERKEN SEÇİM VURGUSU

Yerel seçimlere yönelik dikkat çeken konuşmalar yapan Kılıçdaoğlu'ndan erken seçim vurgusu yaptı.

CHP'nin seçimden birinci parti olarak çıktığını yineleyen Kemal Kılıçdaroğlu, erken seçime gidilmesi gerektiğinin altını çizdi.