Güncel

Kira gelirlerinden yüzde 20 vergi alınacak mı? Cevdet Yılmaz'dan açıklama

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, kira gelirleri için yüzde 20 stopaj kesintisi yapılacağı yönündeki iddiaların gerçeği yansıtmadığını belirtti. Yılmaz, CNN Türk canlı yayınında vergi paketiyle ilgili açıklamalarda bulundu.

Abone Ol

Cevdet Yılmaz, vergi sisteminde adaletin sağlanması ve doğrudan vergilerin artırılması konusunda toplumun geniş kesimlerinde uzlaşma bulunduğunu ifade etti. Bu doğrultuda çalışmalara devam ettiklerini ve Orta Vadeli Program'ın bir parçası olarak kamuoyuyla paylaştıklarını belirtti.

Yılmaz, dolaylı vergilerin tüketim sırasında ödendiği için gelir düzeyinden bağımsız olarak aynı miktarda vergi ödendiğini ve bunun adaletsizliğe yol açtığını söyledi. Doğrudan vergilerin ise kazanç üzerinden alındığını ve daha adil bir yapı sunduğunu belirtti.

Yılmaz, vergi paketiyle ilgili tartışmalarda kafa karışıklığı yaratmaya yönelik bilinçli bir çaba olduğunu ifade etti. Vergi paketine dair spekülatif haberlerin doğru olmadığını ve bu tür haberlerin kamuoyunu yanıltmak için yapıldığını söyledi.

Yurt dışı çıkış harcına ilişkin kesin bir rakam belirlenmediğini söyleyen Yılmaz, toplumsal hassasiyetlerin dikkate alınarak haklı gerekçelere dayalı istisnaların değerlendirileceğini kaydetti.

Yılmaz, vergi paketinde kira gelirleri için yüzde 20 stopaj kesintisinin bulunduğu iddialarına ilişkin şu açıklamayı yaptı: "Şu anki çalışmamızda böyle bir şey söz konusu değil. Zaten 500 liranın üzerinde olan kiraların bankalar üzerinden yatırılmasını öngören bir sistemimiz var. Onun dışında böyle bir konu şu an gündemimizde değil."

Yılmaz, vergi düzenlemeleri konusunda toplumsal hassasiyetlerin göz önünde bulundurulduğunu ve bu doğrultuda çalışmaların sürdüğünü ifade ederek, "Vergi adaletinin yanı sıra en önemli önceliklerimizden biri kayıt dışılığın azaltılması, kayıtlılığın artırılması, eşit düzeyde muamelenin tüm toplumsal kesimlere yayılmasıdır." diye konuştu.