Haziran ayı enflasyon verilerinin açıklanmasıyla birlikte, Temmuz ayında kira sözleşmesi yenilenecek olan kiracılara uygulanacak zam oranı netleşti. Ev sahipleri, sözleşmeleri yenilenecek kiracılar için %65,07 oranında zam yapabilecek.

Önceki ayın zam oranı

Eylem Tok ve Oğlu Timur Cihantimur'un İade Sürecinde Son Durum: Adalet Bakanı Yılmaz Tunç'tan Açıklama Eylem Tok ve Oğlu Timur Cihantimur'un İade Sürecinde Son Durum: Adalet Bakanı Yılmaz Tunç'tan Açıklama

Geçtiğimiz ay, yani Haziran 2022’de, kira zam oranı %62,51 seviyesindeydi. Oran, Haziran ayı enflasyon verileri ile belirlenen yeni oranla birlikte %65,07’ye çıktı.

Kira artışı nasıl belirleniyor?

Kira ücretlerindeki yüksek artışları sınırlamak amacıyla Haziran 2022’de devreye giren %25 zam sınırı uygulaması 1 Temmuz itibarıyla sona erdi. Bu tarihten itibaren ev sahipleri, kira zamlarını TÜFE’nin 12 aylık ortalamasına göre yapacak.

TÜFE ortalamasıyla artış

Kira artışlarında, TÜFE’nin 12 aylık ortalaması esas alınıyor. 1 Temmuz’dan itibaren bu ortalamaya göre kira zamları belirlenecek. Bu yeni uygulama ile birlikte ev sahipleri, daha önce olduğu gibi TÜFE ortalamasını baz alarak kira artışlarını gerçekleştirecek.