Güncel

Kobani Davasındaki Tahliyelere İtiraz

12 sanığın tahliyesine karar veren mahkeme, tutuklu sanıklar Ayla Akat, Ayşe Yağcı, Gültan Kışanak, Meryem Adıbelli ve Sebahat Tuncel'in tahliyesine karar verdi. Ankara Başsavcılığı, mahkemenin verdiği cezaların dilekçede istenenden farklı olması nedeniyle temyize gideceğini belirterek "geçici" savunmada bulundu. Savcı, açıklamasında, "sanıkların kaçma imkânına sahip olduğu" gerekçesiyle beraat kararına itiraz ederek esasen sanıklar için daha ağır ceza ve hapis cezasının devamını talep etti.

Abone Ol

 
İddia makamının itiraz gerekçesi ise sanığa verilen cezanın yeterli olmaması ve sanığın Terörle Mücadele Kanunu kapsamında yargılandığı için kaçabilme ihtimalinin olması gerekçe olarak gösterildi.  Savcı sanık hakkında ayrı bir tutuklama kararı talep etti..


ADALET BAKANI YILMAZ TUNÇ KONUYA İLİŞKİN DEĞERLENDİRMELERDE BULUNDU

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Cuma günü Ankara’da yaptığı açıklamada, Kobani davasının sanıklarının tahliyeleri hakkında bilgi verdi. Tunç, beraat eden sanıkların tahliyelerinin dün akşamdan itibaren gerçekleştiğini belirtti. Ayrıca, demokrasilerde şiddet çağrısına yer olmadığını vurgulayan Tunç, ulusal ve uluslararası düzenlemelerin şiddeti reddettiğini söyledi. Kararın bağımsız ve tarafsız yargı tarafından verildiğini dile getiren Bakan Tunç, istinaf ve temyiz süreçlerini bekleyeceklerini ifade etti.

İÇİŞLERİ BAKANI YARDIMCISI BÜLENT TURAN KARARLA İLGİLİ  “HAYIRLI OLSUN “ 
Eski AKP milletvekili ve İçişleri Bakan Yardımcısı Bülent Turan, Kobani davasıyla ilgili olarak adaletin tecelli ettiğini belirterek, kararı “hayırlı olsun” şeklinde değerlendirdi. Turan, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, Ekim 2021’de Meclis Genel Kurulu’nda yaptığı bir konuşmayı alıntılayarak, adaletin siyasi emeller için sokağı tahrik edemeyeceğini ve kamu düzeninin istismar edilemeyeceğini vurguladı.


MARDİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI AHMET TÜRK   AÇIKLAMALARDA  BULUNDU 

Mardin Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Türk, Kobani davasında 10 yıl hapis cezası almasının ardından Halk TV’de kararı değerlendirdi. Türk, mahkemenin kararının toplumsal barışı bozmaya yönelik olduğunu ifade ederek, bunun siyasilerin verdiği bir karar olduğunu savundu. “Üzüntülerimiz cezalara için değil, bu ülkenin toplumsal barışa ihtiyacı var” diyen Türk, yıllardır halkların ortaklaştığı bir sürecin arayışı içinde olduklarını belirtti. Ancak, bazı kesimlerin ötekileştirme siyasetiyle hareket ettiğini ve bunun demokratik geleceğe vurulan bir darbe olduğunu vurguladı. Kobani olaylarında devlete karşı bir şeylerinin olmadığını, IŞİD’e karşı tepki gösterdiklerini dile getiren Türk, ülkenin barışı için mücadelelerinin süreceğini ifade etti. Ayrıca, bu sürecin nasıl yürüyeceğini tahmin ettiklerini ve bazı kesimlerin normalleşme sürecini baltalamaya çalıştığını söyledi.