Köfteci Yusuf, son dönemde gıda güvenliği konusunda ciddi bir iddiayla gündeme geldi. T24'ün haberine göre, Tarım ve Orman Bakanlığı'nın denetimleri sonucunda, Köfteci Yusuf'un bazı şubelerinden alınan numunelerde domuz eti tespit edildi. Bu tespit, 27 Şubat ve 7 Mart 2024 tarihlerinde sonuçlanan iki ayrı raporda da doğrulandı. Yapılan incelemeler, pişmiş köfte eti ve dana eti dönerinden alınan örneklerde domuz etine rastlandığını ortaya koydu.

21 aylık bebeğe özel kreşte öğretmenden şiddet 21 aylık bebeğe özel kreşte öğretmenden şiddet

Sosyal medyada ve gazeteciler arasında, ünlü köfte zincirinin adının bu skandalla anılması tartışmalara neden oldu. İddialara göre, Köfteci Yusuf firması isminin açıklanmasını engellemek için mahkemeye başvurdu ve yürütmeyi durdurma kararı aldı. Ancak bu konuda resmi bir mahkeme kararı ya da bakanlık açıklaması henüz yapılmadı.

Firmanın avukatı, konuyla ilgili herhangi bir açıklama yapamayacağını belirtti. Kamuoyunda bu gelişme büyük yankı uyandırırken, firmanın adının bakanlığın taklit ve tağşiş yapan firmalar listesine eklenip eklenmeyeceği merak konusu.

Fotoram F6Gq

Fotoram 8Rej