Güncel

Konut kredisinde yeni dönem! Kurbanlık modeli...

Yükselen faiz oranları nedeniyle ev sahibi olmakta zorlanan vatandaşlar için Ziraat Bankası, 'Ortak Konut Kredisi' modelini hayata geçirdi.

Abone Ol

Türkiye'de konut kredisi faiz oranlarının hızla artması, ev sahibi olma hayalini gerçekleştirmek isteyen birçok kişiyi zorluyor. Bu duruma çözüm olarak Ziraat Bankası, ortak konut kredisi modelini sunarak, birden fazla kişinin birlikte kredi kullanmasını sağlıyor. İşte detaylar...

Yükselen faizler ve yeni kredi modeli

Son dönemde artan konut kredisi faiz oranları, tek başına kredi kullanarak ev sahibi olmayı zorlaştırdı. Ziraat Bankası'nın hayata geçirdiği Ortak Konut Kredisi modeli, en az iki, en fazla beş kişinin bir araya gelerek kredi kullanmasına imkan tanıyor. Bu sayede yüksek tutarlı krediler, birden fazla kişinin gelir beyanı ile daha düşük taksitlerle geri ödenebiliyor.

Kredi kullanım koşulları

Ortak Konut Kredisi, en az iki, en fazla beş kişi tarafından kullanılabilen bir kredi türü olarak dikkat çekiyor. Örneğin, 200 bin TL tutarında bir kredi için 36 ay vadeyle aylık ödeme tutarı normalde 11 bin TL iken, bu tutar beş kişi arasında bölündüğünde kişi başı aylık taksit 2 bin 200 TL'ye düşüyor.

Ortak Konut Kredisi:

  • İpotek: Krediye konu olan gayrimenkul üzerine ipotek konuluyor.
  • Ek Teminat: Banka, gerekli gördüğünde ek teminat talep edebiliyor.
  • Sigorta Seçenekleri: Kredi kullananlara hayat, konut ve zorunlu deprem sigortası seçenekleri sunuluyor.

Kredi başvuru süreci

Ortak Konut Kredisi'ne başvurmak için en az iki, en fazla beş kişinin bir araya gelmesi gerekiyor. Kredi miktarı, Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) lisanslı ekspertiz firmaları tarafından belirlenen konut değeri üzerinden hesaplanıyor ve Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) tarafından belirlenen maksimum kredi tutarlarına göre işlem yapılıyor.