Eazığ'da, Limak Ortaokulu'nda yaşanan olayda sınav esnasında kopya çekmeye çalışan bir öğrenci, öğretmenini yanında bulunan bıçakla yaraladı.

Olay, 8. sınıf öğrencisi A.B.'nin sınav sırasında hile yapmaya kalkışmasıyla ortaya çıktı. Sosyal bilgiler öğretmeni A.K., öğrencinin kopya çektiğini fark ederek sınav kağıdını elinden aldı. Ancak, öğrenci kağıdını geri almak için ısrarcı olunca durum kontrol edilemez bir hal aldı. Öğrenci, yanında taşıdığı bıçağı çıkararak öğretmenini bacağından yaraladı.

İslam Memiş'ten 16 Temmuz Uyarısı: Altın ve Gümüş Fiyatlarına Dikkat! İslam Memiş'ten 16 Temmuz Uyarısı: Altın ve Gümüş Fiyatlarına Dikkat!

Olayın ardından, okul yetkilileri hemen polis ve sağlık ekiplerine haber verdi. Yaralı öğretmen, olay yerinde yapılan ilk müdahalenin ardından ambulansla Fethi Sekin Şehir Hastanesine kaldırıldı. Neyse ki, öğretmenin durumu iyi olduğu öğrenildi ve tedavisine başlandı.

Öğrencinin gözaltına alınmasıyla birlikte, okulda ve çevresinde güvenlik önlemleri arttırıldı. Yetkililer, olayın detaylarını araştırmak üzere soruşturma başlattılar. Okul idaresi, öğrenci ve öğretmenler arasında yaşanan bu tür olayların önüne geçmek için gerekli tedbirlerin alınacağını duyurdu.

Bu tür vakaların eğitim ortamında endişe verici olduğu ve tüm paydaşların bu konuda daha duyarlı olması gerekir.