Diyarbakır'da gerçekleşen üzücü olayda, KPSS sınavına giren Rabia Alioğlu, sınavdan çıktıktan sonra dinlenmek için oturduğu parkta başına isabet eden yorgun mermiyle yaralandı. Olayın ardından hastaneye kaldırılan Alioğlu, ikinci oturuma katılamadı ve yaşadığı mağduriyeti dile getirdi.

İlk oturumu tamamladıktan sonra Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi öğretmeni adayı Rabia Alioğlu, sınavın ikinci oturumunu beklemek için okulun karşısındaki parkta mermiyle yaralandı. Hastanede tedavi altına alınan Alioğlu, yaşadığı bu olayın ardından büyük bir üzüntü içinde olduğunu belirtti. Sınavına girememenin ve emeklerinin boşa gitmesinin hüznünü yaşayan Alioğlu, yetkililerden kendisine çözüm bulunmasını talep etti.

Alioğlu, şöyle konuştu:

Emekliye ek zamda yeni gelişme! Bu akşam Cumhurbaşkanı'na sunuluyor Emekliye ek zamda yeni gelişme! Bu akşam Cumhurbaşkanı'na sunuluyor

"Bir öğretmen adayıyım. Genel yetenek, genel kültür sınavına girdim. İkinci oturumu beklemek için okula yakın parkta oturdum. Herhangi bir yerden, bir kurşun sıkanın kurbanı oldum. Oturduğum yerde kafama kurşun değdi. Sınava girmem gerekirken, şu an hastanedeyim. Çok farklı koşullarda, çok zorluklarla çalıştım. Daha önce de depremde mağdurdum. Şu anda beni bu hale kim getirdiyse, onun mağduriyeti içerisindeyim. Sınavıma giremedim. Çok hüzünlüyüm. Cümle bile kuramıyorum. Benim bu hale gelmeme kim sebep olduysa, bulunmasını istiyorum. Milli Eğitim Bakanımızdan bu mağduriyetime bir çözüm bulunmasını istiyorum. Emeklerimin boşa gittiğine üzülüyorum. Belki atanacaktım. Bir yılım sorumsuz insanlar yüzünden gitti. Ama maalesef ki sınava giremedim"