Yılmaz Tunç: 2 yılın altında ceza alanlar da cezaevine girecek Yılmaz Tunç: 2 yılın altında ceza alanlar da cezaevine girecek

AK Parti tarafından TBMM’ye sunulan kanun teklifinde, kredi kartı limiti 100 bin TL ve üzerinde olan kullanıcıların Savunma Sanayii Destekleme Fonu’na yıllık 750 TL katkı payı ödemesi öngörülüyor. Bu teklif, kredi kartı kullanıcıları arasında geniş çapta bir hareketlenmeye neden oldu. Vatandaşlar, kart limitlerini düşürmek için bankaların çağrı merkezlerine başvurarak taleplerini iletti.

Bankalardan otomatik uyarı mesajları

Kredi kartı limitlerini düşürmek isteyen vatandaşlara bazı bankalar, henüz yürürlükte olmayan bu düzenleme ile ilgili uyarı mesajları göndermeye başladı. Müşteri hizmetleri aracılığıyla yapılan başvurularda, otomatik yanıt sistemiyle şu bilgi paylaşıldı: "Kredi kartlarına ilişkin savunma sanayine katkı payı düzenlemesi henüz yürürlüğe girmemiştir. TBMM’ye sunulan kanun teklifi basında ve sosyal medyada yer alan haberlerin aksine, yürürlükte olan bir düzenleme değildir."

Düzenleme yürürlüğe girmeden limitlerinizi gözden geçirin

Kredi kartı limitlerini düşürmek isteyen vatandaşlar, bu süreci daha yakından takip ediyor. Düzenleme yürürlüğe girmeden önce kredi kartı limitlerini düşürmek isteyenler, bankalar aracılığıyla başvurularını yapabilirler. Ancak mevcut yasa teklifinin henüz onaylanmadığı ve yürürlüğe girmediği göz önünde bulundurulmalı.