Güncel

Kripto varlıklara yönelik düzenleme uygulamaya geçti

Kripto para birimlerine yönelik değişiklikleri kapsayan Sermaye Piyasası Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Resmi Gazete'de paylaşıldı.

Abone Ol

Kripto para birimlerine yönelik değişiklikleri içeren Sermaye Piyasası Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Resmi Gazete'de yer verilerek uygulamaya geçti.

Transfer ve Cüzdan Teknolojisi

Bu anlamda, "cüzdan" kripto varlıkların transfer sağlanabilmesi ve bu varlıkların veya bu varlıklara yönelik özel ve açık anahtarların çevrim içi veya çevrim dışı olarak tutulması için yazılım, donanım, sistem ya da uygulamalar olarak açıklandı.

Söz konusu kanun kapsamında, "kripto varlık" da dağıtık defter teknolojisi veya benzer bir teknolojiden yararlanılarak elektronik olarak tanımlanıp depolanan, dijital ağlar üzerinden dağıtımı gerçekleştiren , değer veya hak olarak söylenilen gayri maddi varlıklar olarak belirtiliyor.

Kripto Varlık Saklama Hizmeti

"Kripto varlık hizmet sağlayıcı", platformları, kripto varlık saklama hizmeti sağlayan kuruluşları ve bu Kanuna bakılarak geçerli olacak değişiklikler kripto varlıkların ilk satış ya da dağıtımı dahil olmak üzere kripto varlıklarla ilgili olarak hizmet sağlamak üzere belirlenmiş diğer kuruluşlar olarak bulunurken, "kripto varlık saklama hizmeti" platform müşterilerinin kripto varlıklarının veya bu varlıklara ilişkin cüzdandan transfer hakkı tanıyan özel anahtarların depolanmasını, yönetimini veya Sermaye Piyasası Kurulunca (SPK) tespit edilecek diğer depolama görevleri entegre edilecek.