Galatasaray'a Icardi'den Kötü Haber: Fenerbahçe Derbisinde Yok Galatasaray'a Icardi'den Kötü Haber: Fenerbahçe Derbisinde Yok

Son zamanlarda kripto para birimlerine olan ilgi artarken, Ethereum platformunda yaşanan bu olay yatırımcıları tedirgin etti. Massachusetts Institute of Technology (MIT)'de eğitim almış olan Anton Peraire-Bueno (24) ve James Pepaire-Bueno (28) isimli iki kardeş, eğitimlerinden edindikleri bilgi ve becerileri kullanarak Ethereum ağında büyük bir dolandırıcılık gerçekleştirdi.

Sadece 12 saniyede 25 milyon dolar çaldılar

Kripto para ticaretinde uzmanlaşmış olan kardeşler, Ethereum’un işlem doğrulama sürecine müdahale ederek 12 saniye gibi kısa bir sürede 25 milyon dolar değerinde kripto parayı kendi hesaplarına aktardı. Sahte şirketler kurarak ve farklı kripto para adresleri kullanarak kimliklerini gizlemeye çalışan ikili, bu süreçte yabancı kripto para borsalarından da faydalandı.

Dolandırıcılık planı teknoloji dünyasında ses getirdi

ABD Adalet Bakanlığı, bu olayın türünün ilk örneği olduğunu belirterek, konuyla ilgili kapsamlı bir soruşturma başlattı. Savcı vekili Lisa Monaco, kardeşlerin çok ileri düzeyde bir teknoloji kullanarak aylarca üzerinde çalıştıkları bu planı başarıyla uyguladıklarını ve büyük bir Ethereum soygunu gerçekleştirdiklerini ifade etti.

Kara para aklama ve elektronik dolandırıcılık suçlamalarıyla tutuklandılar

Yaptıkları soygunun ardından çaldıkları parayı geri vermeyi reddeden kardeşler, parayı gizlemek amacıyla kara para aklama yoluna başvurdu. Ancak kısa sürede yakalanarak elektronik dolandırıcılık ve kara para aklama suçlamalarıyla tutuklandılar. Müfettişler, bu dolandırıcılık olayını "The Exploit (Sömürü)" olarak adlandırdı.