Güncel

Kulis bilgisi sızdı! CHP'de '3 dönem' tartışması

Tüzük Kurultayı için CHP’de geri sayım devam ediyor. 3 ve daha çok dönemdir milletvekilliği ve belediye başkanı olarak yer alanlara kısıtlama getirilmesi hakkında partide denge kurulamıyor.

Abone Ol

CHP’nin yoğun gündemi Tüzük Kurultayı... 6-9 Eylül tarihlerinde gerçekleşmesi planlanan kurultay öncesi çalışmalar hızlandı. CHP Genel Başkan Yardımcısı Gül Çiftçi’nin başkanlık koltuğunda olduğu Tüzük Hazırlık Komisyonu, ilk görüşmesi gerçekleştirdi.

Söz konusu görüşmeye 81 kentten birer kurultay delegesi, bazı il başkanları, Parti Meclisinden ve Meclis Grubundan bazı isimler katılım gösterdi. 86 üyeli komisyonda, parti üyelerinin yaklaşık 10 bine varan görüşleri masaya yatırıldı. Komisyon görüşmesinde önemli başlıklarından biri ve en önemli talep, örgüte güvenilmesi olduğu belirtildi.

KULİSLERDE 'DÖNEM KURALI' HAZIRLIĞI

Dönem sınırlamasının hayata geçirilmesine yönelik beklentiler de arttı. Ancak söz konusu toplantıda dönem kuralının uygulanması konusunda anlaşma sağlanamadı. Ayrıca, hâlen CHP’de görevde olan ve birkaç dönemdir belediye başkanlığı ve milletvekilliği yapan bazı isimlerin “dönem kuralı”nın görüşülmemesi için yoğun bir kulis yaptığı belirtildi.

Ön seçim hakkında ise tüm illerde farklı bir yöntem devreye alınmasının önemli olduğu açıklandı. Bazı illerde ön seçim gerçekleştirilmesi, bazı illerde ise yapılmaması gerektiği görüşleri çoğunluk doğrultusunda alındı.