LGS lise tercihleri başladı. 2024 Liselere Geçiş Sistemi (LGS) sınav sonuçlarının açıklanmasının ardından tercih süreci hızla başladı. Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından yayınlanan LGS tercih kılavuzuna göre adaylar tercih işlemlerini gerçekleştirecek. Bu yılki lise kontenjanları ve geçen seneki yüzdelik dilimleri e-Okul sistemi üzerinden erişime açıldı. Peki, LGS lise tercihleri nasıl ve ne zamana kadar yapılacak? İşte 2024 Lise tercih robotu ekranı ve diğer detaylar...


Lise tercihleri nasıl yapılır? MEB LGS tercih sonuçlarını açıkladı. Öğrenciler sınav sonuçlarını sorguladıktan sonra lise tercihlerine başladı. Lise tercihleri, yayınlanan kontenjan ve yüzdelik dilimler baz alınarak yapılacak. 2024 LGS lise tercih robotu ve tercihler ile ilgili merak edilen ayrıntılar haberimizde.

Memur ve emeklinin maaş zammı bu hafta netleşecek Memur ve emeklinin maaş zammı bu hafta netleşecek

LGS Tercihleri Nasıl Yapılacak?


LGS kapsamındaki merkezi sınavla öğrenci alacak okulların bu yılki kontenjanları ile geçen seneki yüzdelik dilimleri, e-Okul sistemi üzerinden açıklandı. Tercihler için son gün 17 Temmuz 2024.

e-Okul üzerinden, kontenjan tabloları ile 2023'te bu okullara sınavla yerleştirmede oluşan en düşük ve en yüksek yüzdelik dilimler görülüyor. Böylece öğrenciler, bu yıl sınavdaki kendi yüzdelik dilimlerini, okulların geçen yıl oluşan taban ve tavan yüzdelik dilimleri ile karşılaştırabiliyor. Ayrıca, yerel yerleştirme kapsamında sınavsız öğrenci alan okulların kayıt bölgelerine göre tercih tablolarına da e-Okul üzerinden ulaşılabiliyor.

LGS Tercih Kılavuzu için Tıklayınız

Öğrenciler, ilk olarak Yerel Yerleştirme ile Öğrenci Alan Okullar ekranından tercih yapacaklardır. Yerel yerleştirme tercihlerinden ilk 3 okulu Kayıt Alanından seçmek şartıyla öğrenciler en fazla 5 okul tercihinde bulunabileceklerdir. Yapılan tercihlerde; aynı okul türünden (Anadolu Lisesi, Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Anadolu İmam Hatip Lisesi) en fazla 3 okul seçilebilecektir. Yerel yerleştirme ile öğrenci alan okullar için tercihlerini yaparak kayıt işlemini tamamlayan öğrenciler, istemeleri hâlinde Merkezi Sınav ile öğrenci alan okullar için açılacak Merkezi Sınavla Öğrenci Alan Okullar ekranından en fazla 10 okul; Pansiyonlu Okullar tercih ekranından da en fazla 5 okul olmak üzere toplamda 20 okul tercihinde bulunabilecektir.

LGS Tercih Robotu 2024


Öğrencilerin tercihlerinde kolaylık sağlamak amacıyla tercih robotu hazırlandı. Tercih robotunu kullanarak istenen yüzdelik dilim aralıklarında hem il hem de ülke düzeyinde okul listeleri ve okullarla ilgili detaylı bilgiler görülebiliyor. Tercih robotunda okul türleri, il, ilçe ve 2023'e ait yüzdelik dilimlere göre arama yapılabiliyor.

LGS Tercih Robotu için Tıklayınız

LGS Yerleştirme Sonuçları Ne Zaman Açıklanacak?


LGS yerleştirme sonuçları, 22 Temmuz'da açıklanacak.