Güncel

Lise tercihleri bugün başladı! LGS 2023 tercih ekranı

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından yayınlanan 2023 LGS tercih kılavuzuna göre, Liselere Geçiş Sistemi (LGS) tercihleri 3 Temmuz Pazartesi bugün başladı. Bu kılavuzda yer alan adımları takip edecek olan öğrenciler, lise taban puanları, kontenjanları, yüzdelik dilimleri ve başarı sıralamalarına göre tercih işlemlerini tamamlayacaklar. LGS tercihlerini e-Devlet sistemi üzerinden yapacak olan adayların liselere yerleştirilme işlemi başarı puanlarına göre gerçekleştirilecek.

Abone Ol

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından yayınlanan 2023 LGS tercih kılavuzuna göre, Liselere Geçiş Sistemi (LGS) tercihleri 3 Temmuz Pazartesi günü başladı. Bu kılavuzda yer alan adımları takip edecek olan öğrenciler, lise taban puanları, kontenjanları, yüzdelik dilimleri ve başarı sıralamalarına göre tercih işlemlerini tamamlayacaklar. LGS tercihlerini e-Devlet sistemi üzerinden yapacak olan adayların liselere yerleştirilme işlemi başarı puanlarına göre gerçekleştirilecek. İşte 2023 LGS tercih robotu ile lise tercih ekranıyla ilgili detaylar:

LGS Tercih Kılavuzu Yayımlandı!
Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamında tercih ve yerleştirme işlemleri için hazırlanan LGS tercih ve yerleştirme kılavuzu, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından 26 Haziran 2023 tarihinde yayımlandı. Adaylar bu kılavuzda yer alan tercih ve yerleştirme takvimine göre tercih formuna ve okulların kontenjan bilgilerine ulaşabilecekler. LGS tercih kılavuzuna MEB'in resmi internet sitesi üzerinden erişebilirsiniz.

LGS Tercih Robotu Adayların Erişimine Açıldı
LGS kapsamında sınavla öğrenci alan okulların kontenjanları ve geçen yılki yüzdelik dilim bilgilerinin e-Okul sistemi üzerinden açıklanmasının ardından, tercih robotları kullanıma sunuldu. Bu tercih robotları, merkezi sınav puanı ve yerel yerleştirme ile öğrenci alan lise tercihlerinin oluşturulmasında büyük kolaylık sağlıyor.

2023 LGS Lise Tercihleri Ne Zaman Başlayacak?
MEB'in son dakika açıklamasına göre, 2023 LGS tercih başvuruları 3 Temmuz Pazartesi günü başlayacak. Lise tercih süreci 19 Temmuz 2023 tarihine kadar devam edecek. Öğrenciler, "merkezi sınav puanı ile öğrenci alan okullar", "yerel yerleştirme ile öğrenci alan okullar" ve "pansiyonlu okullar" olmak üzere üç grupta tercihlerini yapabilecekler.

LGS TERCİHLERİ NEREDEN VE NASIL YAPILIR?

Tercih işlemi öğrenci ve velisi tarafından https://e-okul.meb.gov.tr internet adresinden veya herhangi bir ortaokul/imam hatip ortaokulu müdürlüklerinden yapılabilecektir. Yapılan tercihler mutlaka ilgili ortaokul müdürlüklerine onaylatılacaktır.

LGS yerleştirme sürecinde tercih listelerinin elektronik ortamda yapabilmesi için hazırlanan iki ayrı tercih robotu, birinci ve ikinci yerleştirmeye esas nakil sonuçlarına göre güncellenerek süreç bitene kadar erişime açık olacak.

2023 LGS LİSE TERCİH EKRANI İÇİN TIKLAYINIZ.

YEREL YERLEŞTİRME NASIL OLACAK?

"Yerel yerleştirme" işlemleri, okulların türü, kontenjanı ve konumuna göre il, ilçe milli eğitim müdürlüklerince oluşturulan ortaöğretim kayıt alanlarındaki okullara sırasıyla öğrencilerin ikamet adresleri, okul başarı puanı üstünlüğü ve okula özürsüz devamsızlık yapılan gün sayısının azlığı kriterlerine göre yapılacak.

Değerlendirmede, eşitlik olması durumunda sırasıyla 8, 7 ve 6'ncı sınıflardaki yıl sonu başarı puanı üstünlüğüne bakılarak yerleştirme gerçekleştirilecek.