Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, olası bir Cumhurbaşkanlığı adaylığı konuusnda kritik değerlendirmeler yaptı. Yavaş, kendisine gelen “Cumhurbaşkanı adayı olur musun?” sorusunu geri çevirmedi. Yavaş, adaylık konusunda kesin bir ifade kullanmayıp mevcut seçim sürecinin henüz oluşmadığını vurguladı.

'SEÇİM GÜNDEMİ YOK'

Habertürk’ün sorularını yanıtlayan Yavaş, “Henüz Türkiye’de bir seçim gündemi yok. Bu nedenle adaylık konuşmak için çok erken” dedi. Şu anda birinci önceliğinin Ankara halkına hizmet olduğuna dikkat çeken Yavaş, bu konunun haricindeki her şeyin şu anlık gündeminde olmadığını belirtti.

‘ELBETTE ADAY OLURUZ'
Adaylık konusunu önümüzdeki süreçte değerlendireceklerini söyleyen Yavaş, “Fakat günü geldiğinde partim ve milletim bizi aday olarak görmek isterse bu vazifeden kaçınmayız. Elbette aday oluruz” ifadesini kullanarak, Cumhurbaşkanlığı adaylığına yeşil ışık yaktı.

İYİ Parti'den Ayrılan Milletvekili, AK Parti'ye Katılıyor İYİ Parti'den Ayrılan Milletvekili, AK Parti'ye Katılıyor

'BUNUN DIŞINDA BİR GÜNDEMİM YOK'

Mansur Yavaş’ın Cumhurbaşkanlığı adaylığı konusunda yaptığı konuşma özetle şu şekilde:
“Henüz Türkiye’de bir seçim gündemi yok. Bu nedenle adaylık konuşmak için çok erken. Şuan birinci önceliğim Ankara halkına hizmet. Bunun dışında bir gündemim yok. Fakat günü geldiğinde partim ve milletim bizi aday olarak görmek isterse bu vazifeden kaçınmayız. Elbette aday oluruz.” ifadelerine yer verdi.