Güncel

Mansur Yavaş'tan konuşma sitemi

CHP'nin Tüzük Kurultayı'nda belediye başkanlarının konuşmasına ilişkin kısa süreli gerilim yaşandı. Mansur Yavaş, diğer belediye başkanlarının da konuşması gerektiği yönünde açıklama yaptı. İmamoğlu ve Özel, Yavaş'ın gönlünü aldı.

Abone Ol

CHP'nin tüzük kurultayı bugün de devam ediyor, Ekrem İmamoğlu'ndan sonra Mansur Yavaş da sahneye çıktı. Konuşmasında kendisi ve Ekrem İmamoğlu hariç hiçbir belediye başkanının konuşmamasına serzenişte bulunan Yavaş, aynı zamanda kendisinin konuşacağını son dakika öğrenmesinden dolayı da Özgür Özel'e sitem etti. 

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Yavaş, şunları söyledi:

Polemik çıkarmak istemiyorum ama Ekrem Başkanımın güzel konuşması gibi bir konuşma yapmak isterdim, Türkiye’nin tüm sorunlarına değinen ve fikirlerimi de açıklamak isterdim. Ama Maalesef bir saat önce bana telefon açılıp 'siz de konuşun' dendi.

Loading...

EKREM Mİ? MANSUR MU? FİTNESİNE KARŞIYIM

Yavaş, İmamoğlu mu? Yavaş mı? sorusu ile ilgili düşüncelerinden de bahsetti "Bir kasıt aramıyorum ama kurumsal bir partide eğer iki belediye başkanı konuşturuluyorsa şöyle bir sorun vardır. Aylardır yapılan fitne ateşine yani Ekrem mi Mansur mu şiddetli bir şekilde karşı çıkıyorum.

Bu konuda Sayın Genel Başkanımızın görüşü ve açıklaması belli. Biz 14 tane Büyükşehir Belediye Başkanıyız sadece ikisini konuşturursanız buradan biz de fitne ateşine odun atmış oluyoruz."

TÜRKİYE'YE BİR MESAJ VEREBİLİRDİK

Mansur Yavaş sözlerine şöyle devam etti "Yani ben isterdim ki bütün arkadaşlarımız bu konuda görüşlerini açıklasın. Ya da ileriye dönük bir şey düşünülüyorsa ikimiz de aynı şeyleri anlatacağız aynı duygulara sahibiz.

En azından bir gece öncesinden promter hazırlayarak bir konuşma hazırlayabilirdik. Biz de Türkiye’ye bir mesaj verebilirdik."

ÖZEL VE İMAMOĞLU DEVREYE GİRDİ

Mansur Yavaş'ın bu sözünden sonra CHP Genel Başkanı ve İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu Yavaş'ın gönlünü almaya çalıştı.