MEB'den üniversite tercih sürecine rehberlik: Ebeveynlere özel kılavuz yayımlandı MEB'den üniversite tercih sürecine rehberlik: Ebeveynlere özel kılavuz yayımlandı

Millî Eğitim Bakanlığı, yaz dönemi, yaz okulu ve eğitim öğretim döneminde açılacak Destekleme ve Yetiştirme Kursları e-Kılavuzunu 15.05.2024 tarihinde yayınladı. İşte kılavuzda yer alan detaylar:

  • Yaz dönemi kursları ve yaz okulları, 01 Temmuz - 29 Ağustos 2024 tarihleri arasında, eğitim ve öğretim dönemi destekleme ve yetiştirme kursları ise 02 Eylül 2024 - 06 Haziran 2025 tarihleri arasında açılacak.

  • Bu yıl ilk defa 81 ilde açılacak yaz okullarında, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11 ve 12. sınıflarda öğrenim gören öğrenciler, Spor, Görsel Sanatlar, Müzik ve Bilişim alanlarında kurslara başvurabilecekler.

  • Yaz Okulu kapsamında açılan kurslar, saat 13.30'dan sonra ve haftada 5 gün olarak planlanacak.

  • Yaz dönemi kursları ve yaz okullarında, öğretmen ve öğrenciler bulundukları yerleşim biriminde kurslara katılabilecekler.

Yaz okulu derslerinin alt alanları şunlardır:

  • Spor: Atletizm, Basketbol, Okçuluk, Futbol, Yüzme, Voleybol, Hentbol, Masa Tenisi, Halk Oyunları, Satranç
  • Görsel Sanatlar: Resim, Ebru Sanatı, Sanat ve Tasarım, Hat Sanatı, Fotoğrafçılık
  • Müzik: Gitar, Keman, Piyano/Org, Bağlama/Saz, Ud/Kanun, Türk Halk Müziği, Türk Sanat Müziği, Melodika
  • Bilişim: Yazılım, Robotik Kodlama, Ofis Programları, Arduino Programlama, Bilgisayarda Doküman Hazırlama, Bilgisayara Giriş

Yaz okullarına öğrenci ve öğretmen başvuruları 03-12 Haziran 2024 tarihleri arasında alınacak. Kurslar ise 1 Temmuz 2024 tarihinde başlayacak ve 29 Ağustos 2024 tarihinde sona erecek.

Kurslara katılmak isteyen öğrenciler, "https://e-kurs.meb.gov.tr" internet adresindeki e-Kurs modülü üzerinden öğrenci başvuru ekranından başvurularını yapabilecekler. Öğrenciler, kurs merkezince belirlenen derslerden tercihte bulunarak başvurularını tamamlayacaklar. Detaylı bilgi için buraya tıklayabilirsiniz.

DYK kılavuzuna ulaşmak için tıklayınız