Güncel

MEB duyurdu: YKS için online deneme sınavı düzenlenecek

Milli Eğitim Bakanlığı, öğrencileri Yükseköğretim Kurumları Sınavı'na hazırlamak için 25-26-27 Mayıs tarihlerinde ülke genelinde online deneme sınavı yapacağını duyurdu. İşte sınav hakkında merak edilen ayrıntılar..

Abone Ol

Bakanlığın internet adresinde paylaşılan duyuru kapsamında, öğrencilerin hazırlık dönemlerinde seviyelerini tespit edebilmeleri ve çalışma metodlarına katkı sağlamak amacıyla oluşturulan "YKS'ye Doğru 2024" sınavında sorular, alan uzmanlarınca YKS'nin konu başlıkları ve soru türlerine göre değerlendirilerek oluşturuldu.

Ayrı Ayrı Günlerde Yapılacak

Öğrencilerin "ogmmateryal.eba.gov.tr" internet sitesinden gireceği sınav, ayrı günlerde uygulanması planlanıyor.

Deneme sınavının Temel Yeterlilik Testi (TYT) 25 Mayıs, Alan Yeterlilik Testi (AYT) 26 Mayıs, Yabancı Dil Testi (YDT) ise 27 Mayıs tarihlerinde düzenlenecek.

Söz konusu deneme sınavına girmek isteyen ve seviyelerini merak eden öğrenciler, belirtilen tarihlerde 10.00-20.00 saatleri arasında istedikleri zaman sınava giriş yapabilecekler.

Sonuçlar 28 Mayıs'ta Açıklanacak

Öğrencilerin deneme sınavı sonuçları, sıralaması ve puanları 28 Mayıs tarihinde açıklanacak. Soruların cevapları ve  çözümleri Ortaöğretim Genel Müdürlüğünün YouTube sayfasında paylaşılacak. Öğrenciler için rehberlik prgramı da yine YouTube platformundan uzmanlar tarafından verilecek.