Borsa İstanbul Haftaya Yükselişle Başladı Borsa İstanbul Haftaya Yükselişle Başladı

Milli Eğitim Bakanlığı, yaz dönemi için Destekleme ve Yetiştirme Kursları e-Kılavuzu'nu yayımladı. Özellikle bu yıl ilk defa 81 ilde açılacak olan yaz okulları için öğrenci ve öğretmen başvuruları haziran ayında alınacak.

Yaz dönemi kursları ve yaz okulları, 1 Temmuz ile 29 Ağustos tarihleri arasında gerçekleştirilecek. Eğitim ve öğretim dönemi destekleme kursları ise 2 Eylül 2024 ile 6 Haziran 2025 tarihleri arasında düzenlenecek.

Yaz okullarına katılmak isteyen öğrenciler, başvurularını 3-12 Haziran tarihleri arasında "https://e-kurs.meb.gov.tr" adresindeki e-Kurs modülü üzerinden gerçekleştirebilecekler. Öğrenciler, belirlenen derslerden tercihte bulunarak başvurularını tamamlayacaklar.

Yaz okulu kursları, öğrencilerin akademik başarılarını artırmayı hedeflerken, öğretmenlerin mesleki gelişimlerine de katkıda bulunacak. Dersler saat 13.30'dan sonra ve haftada 5 gün olarak planlanacak, öğrenciler ve öğretmenler bulundukları yerleşim biriminde kurslara katılabilecekler.

Yaz okulu derslerinde spor, görsel sanatlar, müzik ve bilişim alanlarında çeşitli alt dersler bulunacak. Spor dersleri arasında atletizm, basketbol, okçuluk, futbol, yüzme, voleybol, hentbol, masa tenisi, halk oyunları ve satranç yer alırken, görsel sanatlarda resim, ebru, sanat ve tasarım, hat sanatı ve fotoğrafçılık bulunacak. Müzik dersleri arasında gitar, keman, piyano/org, bağlama/saz, ud/kanun, Türk halk müziği, Türk sanat müziği ve melodika yer alırken, bilişim alanında ise yazılım, robotik kodlama, ofis programları, Arduino programlama, bilgisayarda doküman hazırlama ve bilgisayara giriş dersleri sunulacak.

Öğrencilerin ve öğretmenlerin yaz dönemi için başvurularını yapmaları ve gerekli hazırlıkları tamamlamaları bekleniyor.