Kutsal topraklarda hac ibadeti sırasında aşırı sıcaklar nedeniyle 11 ülkeden en az 1,081 hacı hayatını kaybetti. Suudi Arabistan'ın Mekke kentinde sıcaklıkların 52 dereceye ulaşması, hac sırasında can kayıplarının artmasına neden oldu. Mısırlı diplomatik kaynaklardan yapılan açıklamada, ölenlerden 658'inin Mısır vatandaşı olduğu ve bunların 630'unun hac için resmi kayıt yaptırmadığı belirtildi. Ölümlerin çoğunlukla sıcaklığa bağlı yüksek tansiyon gibi rahatsızlıklardan kaynaklandığı ifade edildi.

Resmi kaynaklara göre, yaklaşık 150 bin Pakistanlı hacı adayından 58'i, yaklaşık 240 bin Endonezyalıdan ise 183'ü hayatını kaybetti. Malezya, Hindistan, Ürdün, İran, Senegal, Tunus, Sudan ve Irak gibi ülkelerden de can kayıpları bildirilirken, toplamda 11 ülkeden binin üzerinde kişi hac sırasında yaşamını yitirdi. Ayrıca, kaybolan çok sayıda kişi aileleri ve yakınları tarafından aranıyor.

Özel okul fiyatları 1 milyon liraya dayandı! İşte özel okulların ücretleri Özel okul fiyatları 1 milyon liraya dayandı! İşte özel okulların ücretleri

Her yıl on binlerce kişi resmi olarak kayıt yaptırmadan hac ibadetini yerine getirmek için kutsal topraklara gidiyor. Bu kişiler, klimalı alanlara erişim sağlayamadıkları için aşırı sıcaklara daha yoğun bir şekilde maruz kalıyor. Bu durum, özellikle bu yıl aşırı sıcakların etkisiyle ölümlerin artmasına neden oldu.

Geçtiğimiz yıl hac ibadeti sırasında 300'den fazla kişi hayatını kaybetmişti. Bu yıl ise sıcaklıkların olağanüstü yüksek olması nedeniyle can kayıplarında ciddi bir artış yaşandı. Mekke'de hac vazifesi sırasında yaşanan bu trajik olay, hacıların daha güvenli ve sağlıklı koşullarda ibadetlerini yerine getirmeleri gerektiğini bir kez daha gözler önüne serdi.