Güncel

Memleket Partisi'nden tasarruf açıklaması: 'Ayakta durmaya çalışıyoruz'

Muharrem İnce'nin lider olduğu Memleket Partisi, tasarruf kapsamında Genel Merkezi'ne kilit vurdu. İnce, "Parti binalarını küçültüp dijital platformlardaki varlığımızı arttıracağız" ifadelerine yer verdi.

Abone Ol

Yerel seçim sürecinde Türkiye genelinde yüzde 0.17 oy oranına sahip olan Muharrem İnce'nin Genel Başkanı olduğu Memleket Partisi küçülmeye gitti. Partinin Ankara'daki Genel Merkez binası boşaltılarak kapatıldı ve kapısına da kilit vuruldu. Memleket Partisi'nin bu kararı tasarruf adı altında aldığı ve Etimesgut ilçesinde küçük bir ofise açacağı belirtildi.

"Ayakta durmaya çalışıyoruz"

Muharrem İnce, bu konu hakkında şu konuşmayı yaptı:

"Hazine'den yardım alamıyoruz ve üyelerin bağışları ile ayakta durmaya çalışıyoruz. Masraflarımızı mümkün olduğunca kısma kararı aldık. İletişim olanağının arttığı dijital çağda siyaset yapmanın araçlarının da değişmesi bir zorunluluk.

Parti binalarını küçültüp dijital platformlardaki varlığımızı arttıracağız. Gönlü bizimle olan gençlerin, kadınların partiye daha fazla katılımını sağlayıp siyaset sahnesindeki varlığımızı da güçlendireceğiz. Atatürk'ün yolunda; Akıl, Ahlak ve Adalet demeye devam edeceğiz. Türkiye'nin çoban ateşini söndürmeyecek, yaşama sevincini ve geleceğe olan ümidimizi hep canlı tutacağız." dedi.

Otobüsten logolar çıkartıldı

Memleket Partisi'nde genel merkez boşaltıldı, kapısına kilit vuruldu. İnce'nin "bir otobüsle yollara çıkıyorum" söylemlerinin yer aldığı partinin otobüsünden de partinin logoları çıkartıldı. Genel Merkez, Etimesgut ilçesinde daha küçük bir ofiste faaliyetlerine devam edeceği söylendi.

Muharrem İnce, gençlik kollarından beridir görev yaptığı ve Cumhurbaşkanı adayı da olduğu CHP'den istifa edip 17 Mayıs 2021'de Memleket Partisi'ni kurmuştu. Parti 3 yıldan sonra 17 Mayıs 2024 tarihinde küçülme kararına gitti.