Güncel

Memur-Sen’den Hakem Kurulu’na toplu sözleşme başvurusu

Memur-Sen, Kamu Toplu Sözleşmesi görüşmelerinde anlaşma sağlanamaması nedeniyle Kamu Görevlileri Hakem Kurulu'na başvurdu.

Abone Ol

Memur-Sen, Kamu Toplu Sözleşmesi görüşmelerinde anlaşma sağlanamaması nedeniyle Kamu Görevlileri Hakem Kurulu'na başvurdu.

Kamu İşveren Heyeti ile Memur-Sen arasında 1 Ağustos'ta başlayan ve 22 Ağustos'ta sona eren Kamu Toplu Sözleşmesi görüşmelerinde, 2024 ve 2025 yılları için zam oranlarında uzlaşı sağlanamadı. Bu durum üzerine Kamu Görevlileri Hakem Kurulu devreye girdi.

Memur-Sen, toplu sözleşme masasında uzlaşılan maddelerin kendileri lehine genişletilmesi kaydıyla uzlaşılamayan taleplerinin Hakem Kurulu tarafından onaylanmasını talep etti.

Kamu Görevlileri Hakem Kurulu, Sayıştay Başkanı Metin Yener'in başkanlığında, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakan Yardımcısı Lutfihak Alpkan, Hazine ve Maliye Bakan Yardımcısı İsmail İlhan Hatipoğlu, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakan Yardımcısı Refik Tuzcuoğlu, Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkan Yardımcısı İsa Atçeken, akademisyenler Prof. Dr. Fatih Uçan ve Prof. Dr. Fatih Yardımcıoğlu, Memur-Sen Genel Başkan yardımcıları Hüseyin Öztürk ve Soner Can Tufanoğlu, Türkiye Kamu-Sen Genel Başkan Yardımcısı Türkeş Güney ve KESK Genel Sekreteri Şenol Köksal'dan oluşan bir ekip tarafından yönetiliyor.

Kamu İşveren Heyeti, önceki teklifinde 2024'ün ilk altı ayı için yüzde 14, ikinci altı ayı için yüzde 9, 2025'in ilk altı ayı için yüzde 6 ve ikinci altı ayı için yüzde 5 zam önermişti. Daha sonra bu teklifi revize ederek 2024'ün ilk altı ayı için yüzde 15, ikinci altı ayı için yüzde 10, 2025'in ilk altı ayı için yüzde 6 ve ikinci altı ayı için yüzde 5 olarak sunmuştu. Kurulun verdiği karar kesin nitelikte olacak ve itiraz edilemeyecek.