Güncel

Memur ve emekli maaş zamlarında son aşamaya gelindi! Teklif resmen Meclis'te

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Genel Kurulu, memur maaşlarında ve emekli aylıklarında önemli düzenlemeler getiren bir kanun teklifini tartışmak üzere toplandı. Kanun teklifi, en düşük memur maaşının 22.017 TL'ye yükseltilmesini ve emekli maaşlarına yüzde 25 oranında zam yapılmasını öngörüyor. Ayrıca, bazı vergi artışlarına dair de düzenlemeler içeriyor.

Abone Ol

Genel Kurul, grup başkanvekillerinin değerlendirmeleri ve gündem dışı konuşmaların ardından siyasi partilerin gündeme ilişkin grup önerilerine geçti.

"6 Şubat 2023 Depremi" Nedeniyle Ekonomik Düzenlemeler

Gündemin ön sırasında, "6 Şubat 2023 Tarihinde Meydana Gelen Depremlerin Yol Açtığı Ekonomik Kayıpların Telafisi İçin Ek Motorlu Taşıtlar Vergisi İhdası ile Bazı Kanunlarda ve 375 Sayılı Kanun Hükmünde Kararnamede Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Teklifi" yer alıyor. Bu teklif, en düşük memur maaşının 22.017 TL'ye çıkarılması, emekli aylıklarına yüzde 25 oranında zam yapılması ve bazı vergilerde artış öngörüyor.

İsveç'in NATO Üyeliği ve Gazetecilik Hakkında Grup Önergeleri

Genel Kurulda, İYİ Parti'nin "İsveç'in NATO üyeliği", Yeşil Sol Parti'nin "yargılanan gazeteciler" ve CHP'nin "vergi adaleti"ne ilişkin araştırma önergeleri de görüşüldü. Ancak yapılan oylamalarda İYİ Parti, Yeşil Sol Parti ve CHP'nin grup önerileri kabul görmedi.