Güncel

Memur ve emekliye ne kadar zam yapılacağını açıkladı

SGK uzmanı Özgür Erdursun, sosyal medya üzerinden memur ve emekli zam oranlarıyla ilgili açıklama yaptı.

Abone Ol

Bağımsız bir grup olan Enflasyon Araştırma Grubu (ENAG), Haziran ayı enflasyon verilerini açıkladı. ENAG'ın Tüketici Fiyat Endeksi (E-TÜFE) hesaplamalarına göre, Haziran ayında enflasyon %8.54 arttı. Ayrıca, son 12 aylık enflasyon artışı %108.58 olarak gerçekleşti. Ocak-Haziran dönemi enflasyon oranı ise %50.53 olarak belirlendi. Bu rakamlar, Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından açıklanacak resmi enflasyon rakamlarından farklılık göstermektedir. TÜİK'in enflasyon rakamlarını ise 5 Temmuz'da açıklaması planlanıyor.

ENAG'un açıkladığı enflasyon verileri, Merkez Bankası tarafından yapılan Piyasa Katılımcıları Anketi'ne dayanmaktadır. Anket sonuçlarına göre, geçen ay %2.49 olarak tahmin edilen Haziran ayı Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE) artışı beklentisi, bu ankette %2.81'e yükseldi. Cari yıl sonunda TÜFE'deki artış beklentisi ise %38.55 olarak belirlendi.

Bu gelişmelerin ardından SGK uzmanı Özgür Erdursun, sosyal medya üzerinden memur ve emekli zam oranlarıyla ilgili açıklama yaptı. Erdursun, ENAG'ın açıkladığı rakamlara atıfta bulunarak, memurlara, SSK, Bağ-Kur ve Emekli Sandığı emeklilerine Temmuz ayında %48 oranında 6 aylık enflasyon farkı (zam) verilmesi gerektiğini belirtti. Ancak resmi TÜİK enflasyon rakamlarının 5 Temmuz'da açıklanacağını ve bu rakamlara göre hareket edileceğini ifade etti. Erdursun, eğer TÜİK Haziran ayı enflasyonunu %3 gibi açıklarsa, memurlara ve emeklilere %18.70 oranında enflasyon farkı (zam) verilmesinin beklendiğini de ekledi.