Güncel

Meral Akşener suskunluğunu bozdu, tüm iddialara yanıt verdi

Eski İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, hakkında çıkan iddialara sosyal medya üzerinden yanıt verdi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile yaptığı görüşme sonrası gündeme gelen iddiaları yalanladı.

Abone Ol

Son günlerde, Eski İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener hakkında çeşitli iddialar ortaya atılmıştı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile yaptığı görüşmenin ardından medyada yer alan bu iddialar üzerine Akşener, sosyal medya hesabından açıklama yaparak sessizliğini bozdu.

Akşener, yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

"5 Haziran 2024 tarihinde Sayın Cumhurbaşkanı ile yapmış olduğumuz görüşme sonrasında doğru, tarafsız, şeffaf ve sorumlu davranma etiğinden uzak bir kısım gazetesi tarafından ortaya atılan iddiaları ve görüşme üzerinden medyaya yansıyan asılsız haberleri büyük bir şaşkınlık ve üzüntü ile takip ediyorum.

İsmail Saymaz'ın ifadelerindeki şahsıma yöneltilen iddialar tümüyle gerçek dışıdır. Bugüne kadar herhangi bir iş insanı veya başka bir kişi adına, yargıya intikal etmiş bir konuda hiç kimseden açık veya örtülü bir talebim olmamıştır. Türkiye'nin herhangi bir yerinde herhangi bir amaçla ofis açmadım. İddialar gerçek dışıdır. En kısa zamanda hukuki yollara başvuracağımın da bu vesileyle bilinmesini isterim."

Görüşme sonrası çıkan iddialar

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile yaptığı görüşmenin ardından Akşener hakkında medyada çeşitli iddialar yer aldı. Özellikle İsmail Saymaz’ın ifadelerine dayandırılan bu iddialar, Akşener’in Cumhurbaşkanı ile yaptığı görüşmede bazı taleplerde bulunduğunu öne sürüyordu. Akşener, bu iddiaları kesin bir dille yalanladı ve hukuki süreç başlatacağını belirtti.

Hukuki yollara başvuracak

Akşener, açıklamasında iddiaların tamamen gerçek dışı olduğunu vurgulayarak, "En kısa zamanda hukuki yollara başvuracağımın da bu vesileyle bilinmesini isterim." dedi.