İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Cumhuriyetimizin 100. yılında eğitimde yapılan mülakat uygulamalarına karşı çıkarak, hükümete seslendi. Akşener, yapılan seçimlerde verilen sözlerin arkasında durulması gerektiğini belirterek, özellikle öğretmen atamalarında mülakat uygulamasının derhal kaldırılması çağrısında bulundu.

Akşener'in Açıklamalarından Satır Başları;

"Gelin, bir kez olsun seçimde söylediklerinizin arkasında durun; Söz verdiğiniz gibi mülakatları derhâl kaldırın!"

"Gelin Cumhuriyetimizin 100’üncü yılını 100 bin öğretmen atamasıyla taçlandırın!"

MEB'den üniversite tercih sürecine rehberlik: Ebeveynlere özel kılavuz yayımlandı MEB'den üniversite tercih sürecine rehberlik: Ebeveynlere özel kılavuz yayımlandı

Akşener, eğitimdeki mülakat uygulamasının öğretmen adayları arasında hakkaniyeti zedelediğini ve sistemi adil olmaktan uzaklaştırdığını ifade etti. Öğretmenlik mesleğine aday olan bireylerin nitelikleri ve bilgi birikimleri doğrultusunda değerlendirilmesi gerektiğini vurgulayarak, atama süreçlerinin daha şeffaf ve objektif bir şekilde yapılması gerektiğini dile getirdi.

100 Bin Öğretmen Ataması Talebi

Meral Akşener, Türkiye'nin eğitim sisteminin güçlendirilmesi için Cumhuriyetimizin 100. yılında 100 bin öğretmen atamasının yapılmasını önerdi. Bu atamaların eğitim kalitesini artırarak, genç nesillerin daha nitelikli bir eğitim almasına katkı sağlayacağını ifade etti.