TCMB'nin brüt rezervleri, 5 Temmuz haftasında 5,5 milyar dolarlık bir artışla 148,4 milyar dolara ulaştı. Bu, Merkez Bankası'nın rezervlerindeki en yüksek seviye olarak kaydedildi. 28 Haziran haftasında rezervler 142,9 milyar dolar düzeyindeydi. Net uluslararası rezervler de aynı hafta içinde 4 milyar dolar artış göstererek 43,4 milyar dolara yükseldi. Bu dönemde Merkez Bankası'nın net olarak 5,3 milyar dolar döviz alımı gerçekleştirdiği hesaplanıyor. Swap hariç net rezervler ise 6,5 milyar dolar artarak 18 milyar dolara çıktı.

Emniyetten kritik operasyon: DEAŞ'ın bombacısı İstanbul'da yakalandı Emniyetten kritik operasyon: DEAŞ'ın bombacısı İstanbul'da yakalandı

Swap hariç rezervler

TCMB'nin analitik bilançosundan yapılan hesaplamalara göre, bir önceki hafta 11,6 milyar dolar düzeyinde olan swap hariç net rezervler, 5 Temmuz haftasında 18 milyar dolara yükseldi.  Merkez Bankası, rezervlere ilişkin son verileri perşembe günü saat 14.30'da açıklayacak. Ekonomistler ve piyasa analistleri, TCMB'nin bu güçlü rezerv artışının ekonomiye olan etkilerini yakından izlemeye devam ediyor.