Güncel

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden Çok Sayıda İl İçin Sarı Kodlu Uyarı!

Son dakika haberi: Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM), yurt genelinde bazı iller için kuvvetli yağış uyarısında bulundu. İşte son Meteoroloji raporu...

Abone Ol

Son dakika haberi: Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM), yurt genelinde bazı iller için kuvvetli yağış uyarısında bulundu. İşte son Meteoroloji raporu...

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son tahminlere göre, ülke genelinin parçalı, yer yer çok bulutlu; Marmara'nın doğusu, Ege ve Batı Akdeniz’in iç kesimleri, Doğu Akdeniz'in Toroslar kesimi ile Kahramanmaraş çevreleri, İç Anadolu, (Sinop hariç) Batı Karadeniz, Orta ve Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ve (Bitlis, Hakkari ve Şırnak hariç) Doğu Anadolu ile Güneydoğu Anadolu'nun kuzey kesimlerinin yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Batı ve Orta Karadeniz'in iç kesimleri, İç Anadolu'nun kuzeyi ve Doğu Anadolu’nun kuzeydoğusunda görülecek yağışların yer yer kuvvetli olması bekleniyor.

Uyarılar

Kuvvetli Yağış Uyarısı

Batı ve Orta Karadeniz'in iç kesimleri, İç Anadolu'nun kuzeyi ve Doğu Anadolu’nun kuzeydoğusunda görülecek yağışların yer yer kuvvetli olması beklendiğinden, yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

Kuvvetli Rüzgar Uyarısı

Rüzgarın, Marmara’nın güney ve batısı ile Ege kıyılarında kuzeyli yönlerden kuvvetli (40-60 km/saat) esmesi beklendiğinden, yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

16 İl İçin Sarı Kodlu Uyarı

Sağanak yağışın beklendiği iller şunlardır: Artvin, Çorum, Giresun, Kastamonu, Sinop, Tokat, Bayburt, Ardahan, Çankırı, Erzurum, Kars, Ordu, Sivas, Yozgat, Bartın ve Karabük.

Erzurum’da Sağanak Nedeniyle Dereler Taştı

Erzurum’da süregelen sağanak yağışlar, Alabalık Mahallesi’ndeki derelerde taşkına neden oldu. Bu taşkınlar bazı tarım arazilerinin su altında kalmasına yol açtı. İtfaiye ve jandarma ekipleri bölgede çalışma başlattı.

Afyonkarahisar İçin Uyarı

Afyonkarahisar'ın kuzey ve doğu kesimlerinde yerel kuvvetli yağış bekleniyor. Ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekiyor.

Malazgirt'i Dolu Vurdu

Malazgirt’te etkili olan dolu yağışı, İyi Komşu ve Yolgözler köylerinde hasara yol açtı. Malazgirt Ziraat Odası Başkanı Tahsin Kılıç, tarım arazilerinde büyük zarar olduğunu ve çiftçilerin mağduriyetlerini gidermek için çalışmalar yapılacağını belirtti.

Diyarbakır'da Şimşekler Geceyi Aydınlattı

Diyarbakır’da akşam saatlerinde başlayan yağmur, peş peşe çakan şimşeklerle geceyi aydınlattı.

Anne ve Çocukları Kurtarıldı

Elazığ’da sağanak yağış nedeniyle su baskınları yaşandı. Bosna Hersek Bulvarı'nda bir altgeçitte mahsur kalan anne ve iki çocuğu itfaiye ekipleri tarafından kurtarıldı.

Sıcak Havadan Bunalanlar Bakırköy Sahiline Akın Etti

İstanbul'da sıcak hava nedeniyle Bakırköy sahiline akın eden vatandaşlar, denize girerek veya ağaçların altında oturarak serinledi.

Bölgeler İçin Detaylı Hava Durumu

Marmara

Parçalı, doğusu yer yer çok bulutlu, Kocaeli, Sakarya, Yalova, Bilecik ve Bursa çevrelerinin yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın, batı ve güney kesimlerinde kuzeyli yönlerden kuvvetli (40-60 km/saat) esmesi bekleniyor.

  • Edirne: 23°C, 38°C - Parçalı ve az bulutlu
  • İstanbul: 25°C, 33°C - Parçalı ve az bulutlu
  • Kırklareli: 24°C, 35°C - Parçalı ve az bulutlu
  • Kocaeli: 23°C, 33°C - Parçalı ve az bulutlu, yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı

Ege

Parçalı, yer yer çok bulutlu, (Manisa hariç) iç kesimlerinin yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın, Ege kıyılarında kuzeyli yönlerden kuvvetli (40-60 km/saat) esmesi bekleniyor.

  • Afyonkarahisar: 19°C, 31°C - Parçalı, yer yer çok bulutlu, yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı
  • Denizli: 25°C, 39°C - Parçalı, yer yer çok bulutlu, yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı
  • İzmir: 27°C, 37°C - Parçalı ve az bulutlu
  • Muğla: 25°C, 37°C - Parçalı ve az bulutlu

Akdeniz

Parçalı ve az bulutlu, iç kesimlerinin yer yer çok bulutlu, Batı Akdeniz’in iç kesimleri ve Doğu Akdeniz'in Toroslar kesimi ile Kahramanmaraş çevrelerinin yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

  • Adana: 26°C, 36°C - Parçalı ve az bulutlu, kuzey çevreleri yer yer çok bulutlu, yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı
  • Antalya: 29°C, 36°C - Parçalı ve az bulutlu, iç kesimleri yer yer çok bulutlu, yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı
  • Hatay: 25°C, 33°C - Parçalı ve az bulutlu
  • Isparta: 23°C, 33°C - Parçalı ve az bulutlu, yer yer çok bulutlu, yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı

İç Anadolu

Parçalı, yer yer çok bulutlu, kuzey ve güneydoğu kesimlerinin, bölge genelinin yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

  • Ankara: 20°C, 31°C - Parçalı, yer yer çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı. Kuzey ve batı çevrelerinde beklenen yağışların yerel kuvvetli olması bekleniyor.
  • Çankırı: 19°C, 32°C - Parçalı, yer yer çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı. Beklenen yağışların yerel kuvvetli olması bekleniyor.
  • Eskişehir: 19°C, 30°C - Parçalı, yer yer çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı. Beklenen yağışların yerel kuvvetli olması bekleniyor.
  • Sivas: 16°C, 30°C - Parçalı, yer yer çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı

Batı Karadeniz

Parçalı ve çok bulutlu, bölgenin (Sinop hariç) yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

  • Bolu: 16°C, 27°C - Parçalı ve çok bulutlu, yer yer kuvvetli olmak üzere, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı
  • Düzce: 21°C, 33°C - Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış