Bugün Türkiye'nin birçok bölgesinde sağanak yağış bekleniyor. Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün yayınladığı rapora göre, öğleden sonra Batı Karadeniz'in iç kesimleri, Çankırı ve Ankara'nın kuzey bölgeleri ile gece saatlerinde Trabzon'un doğusu, Rize ve Artvin kıyılarında yer yer kuvvetli yağış olacağı tahmin ediliyor.

Yurt genelinde parçalı bulutlu hava

Ülkenin kuzey, iç ve batı kesimlerinde parçalı ve yer yer çok bulutlu hava hakim olacak. Ege ve Akdeniz bölgelerinin iç kesimleri, İç Anadolu’nun batısı, Batı ve Orta Karadeniz'in iç kesimleri, Doğu Karadeniz, Doğu Anadolu'nun kuzeyi ile Sakarya, Bursa ve Bilecik çevrelerinde yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlar bekleniyor. Diğer bölgelerin az bulutlu ve açık geçeceği öngörülüyor.

Batı Karadeniz ve İç Anadolu'da kuvvetli yağış

Öğle saatlerinden sonra Batı Karadeniz’in iç kesimlerinde, Çankırı ve Ankara'nın kuzey bölgelerinde yağışların kuvvetli olması bekleniyor. Gece saatlerinde ise Trabzon'un doğu kesimleri ile Rize ve Artvin kıyılarında yağışlar yer yer kuvvetli olacak.

Hava sıcaklıklarında değişiklik beklenmiyor

Yurt genelinde hava sıcaklıklarında önemli bir değişiklik beklenmiyor ve sıcaklıkların mevsim normallerinin üzerinde seyredeceği tahmin ediliyor.

Rüzgar kuvvetli esecek

Rüzgar, genellikle kuzeyli, Akdeniz kıyıları ile Güneydoğu Anadolu'da güney ve batı yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Marmara'nın batısı ve Kuzey Ege'de ise yer yer kuvvetli (40-60 km/sa) olarak esecek.

Yıllara Göre Atama Bekleyen Öğretmen Sayısı Yıllara Göre Atama Bekleyen Öğretmen Sayısı

Kuvvetli yağış uyarısı

Meteoroloji, özellikle Batı Karadeniz’in iç kesimleri, Çankırı, Ankara'nın kuzey çevreleri, Trabzon'un doğu kesimleri ile Rize ve Artvin kıyılarında beklenen kuvvetli yağışlara karşı vatandaşları uyardı. Sel, su baskını, kuvvetli rüzgar ve ulaşımda aksamalara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerektiği vurgulandı.

Bölge bölge hava durumu

Marmara: Parçalı bulutlu, Sakarya, Bursa ve Bilecik çevrelerinin yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın bölgenin güneybatısında yer yer kuvvetli eseceği öngörülüyor.

Ege: Parçalı ve yer yer çok bulutlu, iç kesimlerinde yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlar bekleniyor. Rüzgarın kuzeyinde yer yer kuvvetli esmesi bekleniyor.

Akdeniz: Parçalı ve yer yer çok bulutlu, iç kesimlerinde yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlar tahmin ediliyor.

İç Anadolu: Parçalı ve yer yer çok bulutlu, batısı ile Çankırı ve Kırıkkale çevrelerinin yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçmesi bekleniyor. Çankırı ve Ankara'nın kuzey çevrelerinde yağışların yer yer kuvvetli olacağı tahmin ediliyor.

Batı Karadeniz: Parçalı ve yer yer çok bulutlu, iç kesimlerinde yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlar bekleniyor. Öğle saatlerinden sonra Bolu çevreleri ile Karabük ve Kastamonu'nun güney kesimlerinde yağışların kuvvetli olması öngörülüyor.

Orta ve Doğu Karadeniz: Parçalı ve yer yer çok bulutlu, Orta Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu Karadeniz'in yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Gece saatlerinde Rize ve Artvin'in kıyı kesimlerinde yağışların kuvvetli olması bekleniyor.

Doğu Anadolu: Parçalı ve az bulutlu, kuzey kesimlerinin yer yer çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra kuzey kesimlerinde yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlar bekleniyor.