Güncel

Meteoroloji'den 18 Kente Sarı Kodlu Uyarı!

Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM), 8 Haziran 2024 tarihli hava durumu tahminlerini açıkladı. Kavurucu sıcakların ardından gelen sağanak yağışlarla bir nebze olsun rahatlayacak vatandaşlar, sel ve su baskınlarına karşı dikkatli olunması konusunda uyarıldı. Hafta boyunca etkili olan sıcak hava dalgası, hafta sonu birçok kentte yerini sağanak yağışlara bırakacak. MGM, 18 kent için sarı kodlu uyarı verirken, sıcaklıkların mevsim normallerinin üzerinde seyretmeye devam edeceğini belirtti.

Abone Ol

Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM), 8 Haziran 2024 tarihli hava durumu tahminlerini açıkladı. Kavurucu sıcakların ardından gelen sağanak yağışlarla bir nebze olsun rahatlayacak vatandaşlar, sel ve su baskınlarına karşı dikkatli olunması konusunda uyarıldı. Hafta boyunca etkili olan sıcak hava dalgası, hafta sonu birçok kentte yerini sağanak yağışlara bırakacak. MGM, 18 kent için sarı kodlu uyarı verirken, sıcaklıkların mevsim normallerinin üzerinde seyretmeye devam edeceğini belirtti. İşte 8 Haziran 2024 hava durumu tahminleri...

8 Haziran 2024 Hava Durumu

MGM'nin son değerlendirmelerine göre; İç Ege, Akdeniz'in iç kesimleri, İç Anadolu, Batı ve Orta Karadeniz'in iç kesimleri, Doğu Karadeniz, Doğu Anadolu ile Diyarbakır çevrelerinde yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor. Hava sıcaklığında önemli bir değişiklik beklenmiyor ve sıcaklıklar ülke genelinde mevsim normallerinin 3 ila 10 derece üzerinde seyretmeye devam edecek. Rüzgar ise genellikle kuzey yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette esecek.

18 İl İçin Sarı Kodlu Uyarı

Başkent Ankara, Afyonkarahisar, Ağrı, Artvin, Bolu, Çankırı, Erzurum, Eskişehir, Kars, Kırşehir, Konya, Nevşehir, Rize, Yozgat, Bayburt, Kırıkkale, Ardahan ve Karabük'te beklenen yağış nedeniyle sarı kodlu uyarı verildi. Vatandaşlardan sel ve su taşkınlarına karşı tedbirli olunması istendi.

İl İl Hava Durumu Tahminleri

Ankara: 15°C - 25°C
Parçalı bulutlu, sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı. Yağışların yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.

İstanbul: 21°C - 29°C
Parçalı ve az bulutlu.

İzmir: 22°C - 36°C
Parçalı bulutlu.

Edirne: 18°C - 35°C
Parçalı ve az bulutlu.

Adana: 23°C - 39°C
Parçalı ve az bulutlu, kuzey çevreleri yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı.

Antalya: 29°C - 38°C
Parçalı ve az bulutlu, iç kesimleri yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı.

Hatay: 23°C - 36°C
Parçalı ve az bulutlu.

Eskişehir: 15°C - 26°C
Parçalı bulutlu, sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı. Yağışların akşam saatlerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.

Konya: 17°C - 27°C
Parçalı bulutlu, sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı. Yağışların yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.

Bolu: 15°C - 26°C
Parçalı ve az bulutlu, yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı. Yağışların güney ve doğusunda yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.

Artvin: 15°C - 26°C
Parçalı ve az bulutlu, yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı. Yağışların yarın iç kesimlerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.

Trabzon: 20°C - 25°C
Parçalı ve az bulutlu, yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı.

Erzurum: 11°C - 22°C
Parçalı ve az bulutlu, yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı. Yağışların yarın yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.

Diyarbakır: 21°C - 38°C
Az bulutlu, yarın parçalı bulutlu ve öğle saatlerinden sonra yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı.

Gaziantep: 22°C - 37°C
Az bulutlu.

Şanlıurfa: 27°C - 40°C
Az bulutlu.