Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM), 10 il için sarı kodlu alarm vererek kuvvetli yağış uyarısında bulundu. MGM'nin yaptığı değerlendirmelere göre, ülkenin kuzey ve doğu kesimlerinin parçalı ve yer yer çok bulutlu olacağı, Doğu Karadeniz kıyıları, Doğu Anadolu'nun kuzeydoğusu, Van, Artvin ve Ordu'da sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların beklendiği bildirildi. Diğer bölgelerin ise az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor.

Erdoğan, Özel ve Bahçeli yemekte bir araya geldi! Özel'den KKTC Büyükelçisi Metin Feyzioğlu'na eleştiri Erdoğan, Özel ve Bahçeli yemekte bir araya geldi! Özel'den KKTC Büyükelçisi Metin Feyzioğlu'na eleştiri

Yağış Beklenen Bölgeler

Yağışların Giresun'un doğu, Trabzon'un batı kesimleri ile Kars, Ardahan, Iğdır ve Ağrı çevrelerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor. MGM, bu bölgelerde su baskını, sel, kuvvetli rüzgar ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı vatandaşları dikkatli ve tedbirli olmaları konusunda uyardı.

Hava Sıcaklığı ve Rüzgar Durumu

Sözcü’de yer alan habere göre, MGM hava sıcaklığında önemli bir değişiklik beklenmediğini ve sıcaklıkların ülke genelinde mevsim normallerinin üzerinde seyredeceğini aktardı. Rüzgarın ise genellikle kuzeyli, Akdeniz kıyıları ile Güneydoğu Anadolu'da güney ve batı yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette eseceği tahmin ediliyor.

Orta ve Doğu Karadeniz Uyarısı

Meteoroloji'nin Orta ve Doğu Karadeniz için yaptığı uyarıda, "Parçalı ve çok bulutlu, Doğu Karadeniz kıyıları, Artvin ve Ordu ile bu akşam saatlerinde Samsun'un doğu çevrelerinin yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların, Giresun'un doğu ve Trabzon'un batı kesimlerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor" denildi.

Doğu Anadolu Uyarısı

Doğu Anadolu için yapılan uyarıda ise, "Parçalı ve az bulutlu, kuzeydoğusunun yer yer çok bulutlu, Erzurum, Kars, Ardahan, Ağrı, Iğdır ve Van çevrelerinin yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor" ifadeleri yer aldı.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, vatandaşları dikkatli ve tedbirli olmaya çağırarak, olası olumsuzluklara karşı uyarılarını yineledi.