Güncel

Meteoroloji’den 9 il için sarı kodlu uyarı: Gök gürültülü sağanak geliyor

Meteoroloji Genel Müdürlüğü son hava tahmin raporunu paylaştı. Son verilere göre Marmara Bölgesi’nde bazı noktalarına yağış uyarısı yapılırken, Bolu, Karabük ve Kastamonu’da kuvvetli sağanak yağış olacağı değerlendirildi. İşte illere göre hava durumu verileri...

Abone Ol

Meteoroloji tarafından paylaşılan son rapora göre ülkemizin kuzeybatı noktalarının parçalı ve yer yer çok bulutlu, Marmara’nın batısı, Batı Karadeniz’in iç noktaları, Bilecik, Kütahya, Eskişehir, Çankırı ve Sinop civarları ile Ankara’nın kuzey noktalarının yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu ve açık olacağı paylaşıldı. Yağışların; Bolu, Karabük ve Kastamonu civarlarında yerel kuvvetli olacağı yönünde analiz edildi.

SICAKLIK ALARMI
Sıcaklıkların aynı kalacğı, yurt genelinde mevsim normalleri üzerinde olacağı öngörülüyor. Rüzgar genellikle kuzeyli, öğle saatlerinde Akdeniz kıyıları ile güneydoğu noktalarda güneyli taraflardan hafif, ara sıra orta kuvvette esecei tahmin ediliyor.

SAĞANAK YAĞIŞLARA DİKKAT!

Söz konusu yağışların, öğle saatlerinden sonra Bolu, Karabük ve Kastamonu civarlarında yerel kuvvetli olacağı değerlendirildiğinden meydana gelebilecek olumsuz duurmulara karşı vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması konusunda uyarı yapıldı.