Meteoroloji raporunda, Doğu Akdeniz'in Toroslar kesimi, Kocaeli, Sakarya, Bolu, Düzce, Zonguldak, Bartın, Karabük, Kastamonu ve Çankırı çevrelerinde yağışların kuvvetli olacağı tahmin ediliyor. Özellikle İstanbul ve Kırklareli'nin kuzey kıyılarında yağışların yoğunlaşması bekleniyor. Ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı ve yağış anında kuvvetli rüzgar gibi riskler nedeniyle vatandaşların dikkatli olması gerektiği bildirildi.

Hava sıcaklıkları ve rüzgar durumu

Genel hava sıcaklıklarında önemli bir değişiklik öngörülmezken, sıcaklıkların mevsim normalleri civarında seyretmesi bekleniyor. Rüzgarın ise genellikle kuzeyli, güney kesimlerde güney ve batılı yönlerden hafif, zaman zaman orta kuvvette esmesi tahmin ediliyor.

Bölgelere göre hava durumu

  • Marmara: Parçalı ve çok bulutlu bir hava beklenirken, sabah ve öğle saatlerinde bölge genelinde sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlar etkili olacak. Kocaeli, Sakarya, İstanbul ve Kırklareli'nin kuzey kıyılarında yağışlar kuvvetli olabilir.

  • Ege: Bölgede parçalı ve az bulutlu hava hakim olacak. Zamanla iç kesimlerde yer yer bulutlanma artacak ve öğleden sonra İç Ege'nin yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

  • Akdeniz: Bölgenin geneli parçalı ve çok bulutlu olacak. Doğu Akdeniz'in Toroslar kesiminde ise kuvvetli sağanak yağışların görülmesi bekleniyor.

  • İç Anadolu: Öğle saatlerinden itibaren kuzey kesimlerinde yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlar bekleniyor.

    Reisi'nin öldüğü helikopter kazasının nedeni belli oldu Reisi'nin öldüğü helikopter kazasının nedeni belli oldu
  • Batı Karadeniz: Bölge genelinde parçalı ve çok bulutlu hava hakim. Öğle saatlerinden sonra Bolu, Düzce, Zonguldak, Bartın, Karabük ve Kastamonu çevrelerinde kuvvetli yağışlar olacağı tahmin ediliyor.

  • Orta ve Doğu Karadeniz: Parçalı ve çok bulutlu hava beklenirken, öğle saatlerinden sonra sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlar etkili olacak.

  • Doğu Anadolu: Bölgede hava genel olarak parçalı ve az bulutlu geçecek.

  • Güneydoğu Anadolu: Az bulutlu ve açık bir hava bekleniyor. Bölgenin batısında ise yer yer parçalı bulutlu geçmesi öngörülüyor.