Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM) tarafından paylaşılan son verilere göre; yurdun büyük bir bölümünün parçalı ve az bulutlu, yer yer çok bulutlu, Doğu Anadolu'nun doğusu, Güney Doğu Anadolu (Diyarbakır haric) ile Ankara'nın kuzey ve doğusu, Adana ve Osmaniye'nin kuzeyi, Maraş, Kırıkkale, Çankırı, Yozgat, Çorum, Kayseri, Nevşehir, Niğde, Kırşehir ve Karabük çevrelerinin yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı olacağı değerlendirildi

Söz konusu yağışların Hakkari, Van’ın güney ve doğusu, Şırnak’ın doğusu ile Muş ve Bitlis illerinin kuzey ve doğu kesimlerinde yerel olarak kuvvetli olacağı tahmin ediliyor. Marmara'nın güneyi, Ege ve Batı Akdeniz'de toz taşınımı uyarısı verildi.

Sıcaklık seviyeleri aynı seyir de ilerleyecek, genellikle mevsim normalleri olarak, iç ve batı noktalarda yer yer üzerinde bir havanın hakim olacağı belirtiliyor.

Özellikle kuzeyli, yurdun güney kesimlerinde batı yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, yağış alan yerlerde yağış anında bazı yerlerde kuvvetli şekilde eseeceği tahmin ediliyor.

İstanbul İçin Aşırı Sıcak Uyarısı: Önümüzdeki 4 Gün Şehir İçinde Dolaşmayın İstanbul İçin Aşırı Sıcak Uyarısı: Önümüzdeki 4 Gün Şehir İçinde Dolaşmayın

DİKKATLİ VE TEDBİRLİ OLUNMALI

Paylaşılan verilere göre; 21.05.2024 Salı günü öğle saatlerinden sonra Hakkari, Van’ın güney ve doğusu, Şırnak’ın doğusu ile Muş ve Bitlis illerinin kuzey ve doğu noktalarında yerel olarak kuvvetli (21-50 kg/m2) sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış beklendiğinden sel, su baskını, yıldırım, ulaşımda gecikmeler, yağış anında kuvvetli rüzgar, yerel dolu yağışı gibi olumsuz durumlara karşı dikkatli ve tedbirli olunması konusunda vatandaşlara uyarı yapıldı.

Marmara'nın güneyi ile Ege ve Batı Akdeniz'de toz taşınımı olacağı düşünülüyor; görüş mesafesinde azalma, hava kalitesinde düşme ve ulaşımda gecikmeler gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması çağrısı yapıldı.