Güncel

Meteoroloji'den kritik hava durumu uyarısı: Kuvvetli yağış ve rüzgar geliyor

Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM), Türkiye'nin bazı bölgeleri için önemli uyarılarda bulundu. Yapılan son değerlendirmelere göre, sağanak yağış ve kuvvetli rüzgar beklenen iller için dikkatli olunması gerektiği bildirildi.

Abone Ol

Parçalı bulutlu ve sağanak yağışlı hava geliyor

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün yaptığı açıklamaya göre, ülkenin kuzey ve iç kesimlerinde parçalı bulutlu bir hava hakim olacak. Marmara'nın doğusu, Batı Karadeniz'in kıyı kesimleri, Doğu Karadeniz’in iç kesimleri, Erzincan, Dersim ve Erzurum çevreleri ile Doğu Akdeniz’in Toroslar kesiminde yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlar bekleniyor. Diğer bölgelerde ise az bulutlu bir hava öngörülüyor.

Düzce, Zonguldak ve Bartın'da kuvvetli yağış bekleniyor

Yağışların Düzce, Zonguldak ve Bartın çevrelerinde yer yer kuvvetli olacağı tahmin ediliyor. Bu bölgelerde meydana gelebilecek sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı, ani kuvvetli rüzgar ve kısa süreli fırtına gibi olumsuz durumlar karşısında dikkatli ve tedbirli olunması gerektiği vurgulanıyor. Ayrıca, Güneydoğu Anadolu'nun güneyinde toz taşınımı bekleniyor, bu durum hava kalitesini olumsuz etkileyebilir.

Rüzgar kuvvetli esecek

Rüzgarın genellikle kuzey ve batı yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette; Karadeniz kıyılarında ise batı ve kuzeybatı yönlerden kuvvetli (50-70 km/saat) esmesi bekleniyor. 

Yağış ve rüzgarın etkileri

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, kuvvetli yağışlar nedeniyle oluşabilecek sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı, ani kuvvetli rüzgar ve kısa süreli fırtına ile ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı uyarıda bulunuyor. Karadeniz kıyılarında beklenen kuvvetli rüzgar nedeniyle, çatı uçması, ağaç devrilmesi ve ulaşımda aksamalar gibi durumlar yaşanabileceğinden dolayı vatandaşların gerekli önlemleri alması gerekiyor.